Soundtrack.bg

Deadpool 2 – какво да очакваме (трейлър)

Ако тръгнем да пишем за всички комерсиални блокбъстъри и претоплени манджи на Disney – трябва да правим това по цял ден. Чували сме, че колегите отвъд океана получават добри пари от компанията да го правят. Ние обаче можем да си позволим да изказваме недоволството си от все по-тотално окупиращата световния ентъртеймънт компания. Компания, която ни предлага високобюджетни, лъскави и качествени продукции. Все по-често, които обаче са лишени от каквато и да е дълбочина и новаторство. За нас Disney вече окончателно се превърнаха за киното в онова, което е MacDonalds за храната.

Ето защо и е нормално един от най-добрите супергеройски филми да няма нищо общо с Disney. Разбира се, говорим за Deadpool, който е едно малкото изключения в супергеройското портфолио, по-различно от всичко останалото. Той е и единственият супергеройски R-rated филм (18+), който разчупва скуката, завладяла жанра. Deadpool е простак, минаващ 4-тата стена (т.е – говори на зрителя) и е един от най-интересните персонажи в комерсиалното кино напоследък.

Затова и втората му част е един от малкото филми на компанията, които наистина очакваме. Единственото ни притеснение е какво ще се случи с този персонаж след като 21st Century Fox (компанията, разпространяваща Deadpool) беше закупена от мастодонта Disney. Слава-богу – текущият филм е заснет преди това да се случи, а от „Дисни“ обещаха да не развалят образа и той да продължи да бъде R-Rated. Нещо, което силно ни съмнява.

Филм, който очакваме

Стига обаче спекулации, да се насочим към предстоящата лента – Deadpool 2. Главният герой – Уейд Уилсън си живее живота, целейки да стане най-красивия барман в Мейбери. Заради инцидент (разказан в миналия филм) той е обезобразен и е загубил вкуса си. През свободното си време Уилсън се бори с нинджи, японската мафия и сексуално агресивни кучета.

Това е част от официалния синопсис на филма. Просташко и простотия – точно каквото  очакваме от конкретно тази лента. Основният творчески екип ни вдъхва надежда – истински гений в сферата на жанрово кино – режисьор е Дейвид Лийч („Джон Уик”, „Атомна блондинка”), а сценаристи са Пол Уърник и Рет Рийс („Zombieland”, „Дедпул”). В главната роля отново влиза перфектно пасващия на ролята Райън Рейнолдс.

За сюжета на филма не виждаме смисъл да говорим, защото той не се гледа за това. „Дедпул“ е една цинична пародия на всичко, което се случва в киното напоследък. Той е смел, провокативен, просташки и забавен. От втората част не очакваме нищо по-малко от това. И вместо да говорим повече, просто ви оставяме да се забавлявате с трейлъра. Филмът излиза на 18 май тази година.

Антон Далчев