Soundtrack.bg

Какво са правили 10 от най-успешните мъже до навършване на 25

Да си на 25 и да си мъж не е лесна работа. Хубавите времена са зад гърба ни, а неизвестните пред нас са твърде много. Освен това правилото, че щом до тази възраст не сме дали заявка, че ще бъдем милионери, то най-вероятно никога няма да бъдем милионери, е повече от депресиращо. Но докато ние стоим и се чудим над екзистенциални въпроси, то някои хора действат и прогресират.

Ето и 10 от най-успешните и богати хора на нашето време и какво те са правили и постигнали до 25-тата си годишнина.

Джеф Безос – изпълнителен директор на Amazon, най-богатия човек в света

Безос днес е успешен милиардер, променил света на търговията, доминирайки и определяйки пазаруването по интернет. Той проявява заложбите си от млад. На 24 години Безос стартира работа във финансовия тръст Bankers Trust. Там той разработва революционен софтуер за банкови институции. Едва 2 години по-късно, на 26, Безос става най-младя вицепрезидент на компанията.

Доналд Тръмп – предприемач, ентъртеймънт звезда, милиардер, президент на САЩ

Тръмп е човекът, който ни доказа, че невъзможни неща на този свят няма. Колкото и да не го харесваме, няма как да не признаем, че е един много, много успял в живота човек. На 25-годишна възраст той поема почти пълен контрол върху огромната и успешна компания на баща си. Скоро след това се включва в много печеливши строителни проекти в Манхатън, от където тръгва възхода му. Макар и млад – Тръмп прави семейната компания многократно по-успешна от преди.

Стив Джобс – основател на Apple

Легендарният Джобс е един от най-важните хора в дигиталната индустрия и до ден днешен. Със своите идеи той променя света на компютрите и телефоните. На 25-годишна възраст, през 1980 г., той прави Apple Computer публична компания, която само за един ден придобила пазарна стойност от 1.2 млр. долара.

Марк Зукърбърг – основател на Facebook

Зукърбърг става на 25 години през 2009 г. – точно 5 години след както стартира Facebook. По това време Facebook вече има 300 млн. потребители, а Марк е най-младият мултимилиардер в историята, който не получава парите си от наследство. Следващата година е обявен за личност на годината от TIME.

Лари Елисън – основател на Oracle

Елисън е основател на Oracle – компания за компютърен хардуер и софтуер. През 2015-та тя беше най-успешната софтуерна компания след Microsoft, а днес Лари притежава над 62 млрд. долара. Когато е на 22 той отпада от университета и се премества в Калифорния. Там решава, че ще се занимава като програмист, започвайки да работи в големи тогава фирми, където трупа опита си.

Ричард Брансън – основател на Virginia Records

Брансън е един от най-известните милиардери и филантропи в света, като миналата година дори изнесе лекция в България. На 20-годишна възраст той отваря първият си магазин за албуми, а на 23 стартира Virginia Records, правейки студия и записи. На 30-годишна възраст неговият лейбъл вече е международна компания, а самият Ричард – мултимилионер.

Илoн Мъск – изпълнителен директор на Tesla и SpaceX

Определят Мъск като един от най-големите визионери на нашето време. Неговите идеи, бизнес нюх, смелост и отказ от провал, правят огромно впечатление на общността. Не случайно го наричат „новят Стив Джобс“, а самият Мъск  днес е най-голямата звезда в света на бизнеса. На 25-годишна възраст Илон се отказва от докторската си степен в Станфорд и създава първата си компания – Zip2 – софтуер за указания и карти. Четири години по-късно Zip2 е продадена за 307 млн. долара, а Мъск използва своя дял от печалбата, за да стартира следващия си СтартЪп – PayPal.

Ерик Шмит – изпълнителен председател и съосновател на Google

Казват, е Шмит е един от най-влиятелните хора на света. Компютърният гений успява за 6 години да вземе бакалавърска, магистърска и докторска степен от университета в Бъркли. За разликата от другите в списъка той не е бил богат до 25-тата си годишнина, но е инвестирал много време в образование. През младежките си години той е изцяло посветен на това да учи и разработва практически компютърен софтуер. За тези си години казва: „през нощта не спях, защото по онова време компютрите бяха по-бързи през нощта“. Днес Шмит разполага с нетно богатство от над 14 млр. долара

Уорън Бъфет – инвеститор и председател на Berkshire Hathaway

Бъфет е един от най-успешните инвеститори в историята. В началото на 20-те си той е работел като инвестиционен посредник в Омаха. Там не печели много пари, но научава всички тънкости на бизнеса, които го превръщат в милиардер години по-късно. Нетните му активи днес се оценяват на над 92 млрд. долара. За онези времена в Омаха Бъфет споделя, че често е губил перспектива и се е чувствал демотивиран.

Jay Z – рап изпълнител

Jay Z е в този списък за разнообразие. Днес той е един от най-обичаните и успешни музикални изпълнители на САЩ, като само тази година беше номиниран за 8 статуетки „Грами“. В ранните си години обаче е бил абсолютен анонимник, известен само в Бруклин. Слава започва да придобива значително късно – на 27, когато отваря първата си звукозаписна компания и пуска на пазара дебютният си албум.

 

 

Антон Далчев

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.