Soundtrack.bg
навици

Малките навици, които саботират сексуалния ви живот

Мъжете винаги са готови за секс? Е, не точно. Липсата на сексуално желание не е само женски проблем. Понякога и мъжете имат периоди, в които не им е много до това. Стрес в работата, преумора, липса на енергия… За съжаление пониженото либидо става все по-често срещан феномен и сред двата пола и за това има логично обяснение. Сексът стана като ежедневието – твърде „fast“, твърде „obvious“, твърде „easy“. А като добавим към този коктейл и тези навици, които буквално спъват сексуалния ни драйв – резултатът отива към очевиден секс саботаж.

Ако усещането понижаване на температурата в долната част на тялото си и напоследък нямате много желание за секс, помислете дали не…

Работите твърде много

Ако работата ви изчерпва цялата ви налична енергия, не се учудвайте, че нямате желание за секс. Може би моментът е такъв и трябва да пренасочите вниманието си към това да завършите важен работен проект. Психолозите го наричат сублимация. А ние нека го наречем затишие пред буря. Просто етап, който ще отмине след като си починете добре.

Не можете да заспите

Безсънието е доста разпространен проблем сред все повече мъже. Обществото ни притиска мъжете да са успешни, активни, дейни, отговорни, амбициозни и още, и още… Сред всички тези очаквания и натиск да отговаряш на тях не е учудващо, че не можете да се отпуснете и да заспите. Липсата на качествен сън обаче води до хроничен стрес и намаляване на сексуалното желание. Вземете мерки. Вмъкнете в рутината си време, в което просто да се отпуснете без нужда да правите каквото и да е.

Не можете да простите

Ако сте гневни и сърдити на приятелката си, това може да се отрази на сексуалното ви желание. Гневът има навика да ни хваща в здрава хватка и често не ни позволява да присъстваме напълно в настоящия момент и да се насладим на секса. В главата ни минават гневни мисли, а това, според психолозите, може да саботира сексуалното ни желание. Вместо да отлагате, споделете какво става във вас с партньорката си. Със сигурност ще се почувствате по-добре. А може да завършите вечерта и със помирителен секс. Струва си!

Наблягате на сладкото

Може би знаете, че захарта влияе зле на зъбите и добрата ви форма, но според нови проучвания, сладките храни имат изразен негативен ефект върху либидото и желанието за секс. Глюкозата има способността да превръща тестостерона ни в естроген, според експертите от Mayo Clinic, а това води до намаляване на нашия секс драйв и увеличава риска от еректилни дисфункции. Може би е време да намалите сладкото…

Не тренирате

Ако все не успявате да намерите време за тренировка, това е сериозен риск за сексуалния ви живот. Ако не се чувствате добре в тялото си, няма да бъдете и достатъчно уверени в сексуалното си представяне. Тренирайте редовно, за да сте сигурни, че както тялото, така и сексуалния ви живот са в топ форма!

Снимки: flickr