Soundtrack.bg
ластици

Да изваем мускули с резистентност ленти и ластици

Може да сте ги използвали, а може и да не сте. Но със сигурност сте ги виждали: тренировъчните ластици и т. нар. резистентност ленти. Когато искате да си направите силовата тренировка, но не можете да отидете до залата или пък сте на път, те влизат в употреба. Никой не иска да пропуска тренировка, когато е на почивка на брега или в планината. Ако носите със себе си резистент ленти или ластици, наистина ще имате свой малък фитнес център. Най-хубавото е, че не заемат място в багажа, а могат да бъдат също толкова натоварващи при употреба, колкото и стандартните тежести.

 

 Хубавото на резистентност лентите

Хубавото на резистентност лентите е, че можете не само да направите тренировка подобна на силовата в залата, но и да я раздвижите, като стане по-интензивна и изпотяваща.

Освен това не трябва да забравяме, че цената им е много достъпна, което ги прави любим артикул предвид, че наистина има фитнес ефект от тях.

Без значение дали искате да тренирате цялото тяло или да работите по групи мускули, каучуковите тънки ленти с дръжки в двата края ще ви доставят различно съпротивление. При закупуването на ластици трябва да ги пробвате и да съобразите съпротивлението точно за вашето фитнес ниво. По този начин тренировката ви ще бъде пълноценна.

Със съпротивителни ленти можете да правите почти всякакъв вид тренировки – гръдни преси, раменни преси, упражнения за трицепс, бицепс и дори клекове – без да е необходимо да пренасяте огромни тежести.

Ако никога не сте опитвали съпротивителни ленти или сте нови за тях, ще се изненадате колко голяма полза можете да имате от това, което е по същество усилена гума. Но както често се случва, най-простите уреди може да се окажат най-доброто за вашето здраве.

Излизат изключително евтино
Вижте какви ползи ще имате, ако добавите съпротивителни ленти към вашите тренировки!

Излизат изключително евтино

Опорните ленти са евтини и могат да бъдат закупени за по-малко от 15 лв.  Дори по-обширни комплекти, които могат да включват DVD и друго оборудване за упражнения, могат да бъдат намерени под 50 лв.

Могат да бъдат адаптирани за много фитнес нива
Могат да бъдат адаптирани за много фитнес нива

Независимо дали сте начинаещ или напреднал, ластиците за съпротивление са за вас. Те се продават в различни съпротивления. Можете да си намерите за леко, средно и тежко съпротивление. Можете да регулирате и интензивността на тренировките си с резистентност. Можете дори да използвате няколко ленти наведнъж, за да увеличите предизвикателството.

Цялата статия прочетете ТУК.

 

Снимки: pexels

Силвия Чалъкова

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.