Soundtrack.bg

HBO разказва историята на легендарния кечист Андре Гиганта

Кечистът с български произход Андре Гиганта е герой в новия документален филм на HBO.

Неговото истинско име е Андре Рене Русимоф, но светът го познава като Андре Гиганта – един от най-великите и известни кечисти на всички времена.

Прозвището на Андре в случая не е преувеличение – ни най-малко. Качвайки се на ринга на Световната федерация по кеч, Андре вдъхва респект със своята височина от 224 сантиметра и лично тегло от 240 килограма. Заради рядко срещаните си физически параметри, Русимоф бързо се превръща в атракция №1 на кеч индустрията. Дори е наречен Осмото чудо на света. И до днес враждата му на ринга с Хълк Хоган е считана за една от най-паметните в историята на кеча.

Както фамилията му вероятно ви подсказва, корените на Андре Гиганта идват от Балканския полуостров. И по-конкретно – от България. Той е роден във френския град Гренобъл в семейството на Борис и Мариан Русимоф – емигранти от съответно България и Полша. Още от дете Андре започва да показва симптоми на гигантизъм, като на 12-годишна възраст той вече е висок 191 сантиметра и тежи 94 килограма.

Участието му в Световната федерация по кеч го прави световно известен, най-вече заради размерите му, разбира се. Той дори достига до Холивуд, снимайки се в хита „Принцесата булка“.

Историята на Андре Гиганта ще бъде разказана от американската мрежа HBO, които заснеха документален филм за легендарния кечист. Предлагаме ви да видите и първи трейлър на продукцията:

Изпълнителен продуцент на документалния филм е Бил Симънс, който заявява: „Всеки, който някога е срещал Андре, има поне няколко истории с него. Щастлив съм, че обединяваме сили с режисьора Джейсън Хехир и Световната федерация по кеч, за да представим невероятната история на Андре“.

Документалната лента ще ни разкаже за първите години от живота на Андре Гиганта във Франция, когато у него се появяват и първите признаци на гигантизъм. Ще проследим и пътя му нагоре в кеч индустрията, превърнала го в „буквално най-голямата знаменитост на планетата“.

За Андре ще говорят фигури като президентът на Световната федерация Винс Макмеън и кеч легенди като Хълк Хоган, Рик Светкавицата, Джери „Кинг“Лоуър и много други. С участие в лентата е дори холивудската звезда Били Кристъл, с когото Андре се снима във вече споменатия филм „Принцесата булка“.

Паметен момент в историята на кеча – Хълк Хоган и Андре Гиганта лице в лице

За съжаление, гигантизмът у хората често води до ранна смърт, а това не подминава и Андре. Той умира в Париж на едва 46-годишна възраст през 1993 година, скоро след като е сложил край на знаменитата си кариера.

Премиерата на документалния филм за Андре Гиганта в САЩ е насрочена за 10 април, а скоро след това би трябвало да може да бъде видян и от феновете на кеча в Европа.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.