Soundtrack.bg

Фалшив трейлър на „Приятели“ ни накара да помечтаем за продължение

Нещата в интернет се случват твърде бързо. Неотдавна се появи трейлър на „Приятели“, за който бе обявено, че представя на зрителите кратки извадки от предстоящия пълнометражен филм и докато феновете се зарадват, че след толкова много години ще видят шестимата си любими нюйоркчани отново заедно, стана ясно, че всичко това е фейк и всъщност реюниън няма да има, както многократно през годините беше заявявано.

Зрителите окончателно се сбогуваха с диванчето на Central Perk и апартамент номер 5 (или пък номер 20, но да не задълбаваме в една от малките очарователни неточности в сериала) през 2004 година и макар че неколкократно се спекулираше за продължение, такова в крайна сметка не се случи.

Единственото най-близко нещо до такова беше спиноф, посветен само и единствено на Джоуи, който обаче не успя да се задържи дълго на екран, въпреки че бяхме лоялни към него и стоически изгледахме единствените му два сезона. Но Моника, Чандлър, Фийби, Рос, Рейчъл и Джоуи така и не се появиха заедно отново.

И ето го и него: трейлърът, публикуван от страница с близо 300 хиляди абоната, който изведнъж разкрива, че продължение ще има, че ще е под формата на пълнометражен филм и ще го видим още тази година. Клипчето изглежда съвсем реално и в няколко кратки минути разкрива, че Моника и Чандлър са пред развод, Рейчъл и Рос още се чудят какво се случва помежду им (а Рейчъл, незнайно как, работи като терапевт), Фийби и Майк имат проблеми с брака, а Джоуи… си е просто Джоуи. И най-сетне световноизвестен актьор.

И докато феновете не можеха да си намерят място от радост, изведнъж стана ясно, че нищо от видяното няма да се случи. Как обаче е възможно видеото да изглежда толкова истинско?

Честно казано, големите филмови компании спокойно могат да наемат човека, направил фалшивия трейлър, защото се е справил повече от добре с монтирането. Всъщност това, което е сътворил и успешно представил като видео, анонсиращо голямото продължение, е просто изключително прецизна комбинация от кадри, част от някои от последните филмови ангажименти на актьорите. Затова съвсем не е изненада, че толкова много хора се хванаха на въдицата.

Към момента видеото има повече от 7 милиона преглеждания, а цифрите се увеличават главоломно с всеки изминал ден. Феновете все пак мечтаят да видят отново заедно любимите си „Приятели“, защото 10 сезона на сериала се оказаха крайно недостатъчни и с удоволствие бихме изгледали поне още толкова.

Факт е обаче, че често продълженията се оказват нож с две остриета и вместо да задоволят желанията на публиката, те разочароват най-често с плосък сюжет. Затова май е по-добре да си останем с добрия спомен за шоуто и то да не последва примера на „Сексът и градът“ например, филмите продължения на който се оказаха пълен провал.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY