Soundtrack.bg

Дизайнерският магазин, в който може да се облечете като Джеймс Бонд, Батман, Хан Соло…

Първоначално основан като велосипедна компания през 1899 г., днес Matchless е магазин, който е успяло многократно да наскочи скромното си начало в Плъмстед. Сега, под ръководството на братята Маленоти, Matchless е известен с дълъг списък от световноизвестни клиенти и търговия с висококачествени и дизайнерски дрехи.

Намиращият се в централната част на Лондон магазин изненадва посетителите с множеството страхотни дрехи, които предлага, включително оригинали, които са били използвани в истински продукции. Тук може да се открие почти всичко – от пурпурното палто, което Джеред Лето е носил във филма Suicide Squad до военното яке, което Том Харди носи във военния епос Дюнкерк.
Собствениците Мишел и Мануеле Маленоти в миналото са били собственици на Belstaff – друга световно известна модна марка. Текущият им магазин на Корк Стрийт е малък и поддържа бутиково усещане, но връзката му с някои от най-големите филми в историята те кара да се чувстваш като част от един интересен и вълнуващ свят, какъвто е вселената на киното.
Магазинът има история от над един век и много опит и познания както в света на мотоциклетите, така и в този на модата
Сега с подкрепата на семейство Маленоти, които имат перфектни познания за луксозната мода, магазинът притежава всичко необходимо, включително качество, издръжливост и удобство. Комбинира се най-доброто от двата свят, сякаш виждаш италианско производство, но с английската традиция.

Клиентите на магазина идват отвсякъде. Някои от тях са, разбира се, от света на мотоциклетите. Но има и някои, които са привлечени от страхотни филмови сътрудничества и партньорства, които магазинът е създал през годините. Основната характеристика на Matchless е качеството и хората вече знаят, че ще дойдат при тях, ако търсят определено качество и стил. С навлизането на дигиталните технологии, управителите и собствениците на магазина инвестират много в своя Instagram акаунт, както и другите социални мрежи.

Ако потърсите Matchless в Instagram, ще намерите широка гама от филмови якета и други дрехи. Има висококачествени артикули, които вече вероятно сте виждали по кината. Дори в хитовите нови серии на Star Wars могат да бъдат открити дрехи на Matchless, както в множество филми на Marvel и DC.

Точно така, Тони Старк и Брус Уейн се обличат от една и съща марка

Филмовото сътрудничество започва за първи път, когато семейство Маленоти са управлявали още Belstaff. Оттогава са минали над петнадесет години, през които магазинът е успял да облече дори актьор за филм спечелил Оскар – Matchless са партньори на лентата „Авиаторът“ на Мартин Скорсезе.

С над 100 филма зад гърба си, включително редица филми за Джеймс Бонд с Даниел Крейг, Мануел Маленоти често е запитван дали има поредица или филм, за които все още не е работил, а би искал да се включи. Отговорът винаги е един и същ – мечтата му да е да бъде партньор на евентуалната нова версия или продължение на „Топ Гън“.

Местоположение на водещия магазин на Matchless е близо до някои други големи модни марки в Лондон, локация, която в никакъв случай не е избрана случайно.

Според собствениците на магазин Лондон е перфектно място, защото комбинира възможносите на един мегаполис, но и запазва връзка с миналото и историята на магазина- „Винаги трябва да оставаме верни на нашата ДНК и никога да не забравяме откъде идваме.“

Тази година Matchless  ще се отвори магазини в Милано, Ню Йорк и Лос Анджелис. Зашо не един ден и в София?