Soundtrack.bg
дейвид

Чувственост и усещане за жена през обектива на Дейвид Белмер

Ако Патрик Зюскинд успява да създаде роман-шедьовър в опита си да опише неуловимото ухание на жената, то Дейвид Белмер безспорно следва стъпките му в желанието си да запечата многоликата й чувствена природа. Дейвид е един от съвременните фотографи, които запечатват в снимка ефирния аромат на съвременната жена – силна, но и безкрайно уязвима. Разголена, истинска, наивно разкриваща своята слабост и тайнствена сила.

Дейвид Белмер – фотографът, който „усеща“ жените

Къде може да се роди един от най-талантливите и отдадени на женската красота фотографи в днешно време? Няма да ви учудим, че Дейвид Белмер е роден в многоликия Париж  през 1972г. Завършва „Изкуство“ в града на любовта и веднага след дипломирането си заминава за Азия в преследване на цветове, светлини и собствената си творческа палитра.

Макар към днешния момент Дейвид Белмер да снима едни от най-красивите жени в света – Кандис Суейнпоъл, Натали Портман, Алесандра Амброзио са само малка част от тях. Както и да снима кориците на най-изветсните списания в света на модата като Vogue и ELLE, неговото фотографско изкуство отива много по-далеч и отвъд комерсиализма.

В свят преситен от голота и секс, Белмер успява да улови фината еротика, загадъчност и женска невинност, която докосва с емоция, чувственост, естествена красота. Неговите снимки показват жената – такава, каквато е. Красива в своята несъвършеност. Жената – която успява да пробуди любовта в сърцето на всеки мъж – уязвима, нежна, по детски невинна, но и дива, неудържима, страстна.

Като с всяко изкуство – снимките на Белмер говорят повече и от най-красивите думи. Той ни показва, че женствеността има много лица и аромати, които трябва да се изживеят, а не да се описват. Като един отдаден поклонник на женствеността, той създава своите изящни снимки, запечатващи специални моменти. Моменти, изтъкани от нежност, кожа, белези, разпилени кичури коса и поглед – на жена. Поглед, който копнее да бъде посрещнат с приемане, защита, обожание.

Снимки на корица и в статията: davidbellemere

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.