Soundtrack.bg
мезоморф

Тялото тип мезоморф: мускули, маса, баланс

Без съмнение има един генетичен тип тяло, който всички мъже искат да притежават. Това е мезоморфната предиспозиция. Особено когато става дума за фитнес, няма съмнение, че хората с тяло мезоморф са с едни гърди пред всички останали. И тук „гърдите” са напълно буквално употребени. Това са тези мъжки тела, които обикновено наричаме „Аполоновски” – широки рамене, тесен ханш, изпъкнали гърди и прибран корем… Не е ли чудесно?

И като добавим към тази изначална тяхна харизма способността на телата им още толкова по-бързо да се трансформират, то вече наистина нямаме съмнение, че това е най-благодатната генетична заложба. Но да не ставаме прекалено щедри на хвалебствени думи! Мезоморфите също като заека от приказката за заека и костенурката често се осланят на вродената си бързина, сила, атлетичност и са склонни да се отдават на вредни навици, заседяване и трупане на мазнини. Ето защо те нерядко просто се превръщат в пухкави хора.

 

Все пак в сравнение с ектоморфите – мъжете и жените с тънки кости и слаби тела, които много лесно отслабват и много трудно натрупват мускулна маса и с ендоморфите, които са с едри тела и костна система и са склонни бързо да трупат мазнини, мезоморфите са най-печелившият тип тяло.

Мезоморфите са идеалните атлети по рождение. Ето защо ако решат да се занимават със спорт или пък ако просто леко коригират хранителния си и двигателен режим, то те имат шанса да се превърнат в хората с най-оформени мускулести тела.

За това какви са особеностите на мезоморфите

За това какви са особеностите на тялото тип мезоморф, как да извадят на преден план преимуществата на своето тяло, вижте в следващите редове!
Мезоморфите се отличават със следните особености на тялото:

Те са естествено чисти откъм подкожни мазнини и с естествени добре оформени мускули. Силни са по природа. Костната им система е със среден размер. Отличават се с по-широки рамене, отколкото бедра. А гърдите им са доминиращи над коремната област. Раменете им са широки и квадратни. Жените изглеждат като пясъчен часовник, а мъжете са на буквата V или имат правоъгълно телосложение. И двата пола имат добър метаболизъм. А когато решат да се занимават със спорт, то тогава правят мускули почти без усилие. Губят подкожни мазнини също почти без усилие.

Как трябва да спортуват и да се хранят мезоморфите може да видите в цялата статия ТУК.

Силвия Чалъкова

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.