Soundtrack.bg

Нова мобилна игра ни пренася във вселената на „Хари Потър“

Обичате „Хари Потър“, а още повече обичате смартфона си? Може би това е именно за вас.

Феновете на „Хари Потър“ по цял свят са милиони, а имайки предвид и любовта на съвременния човек към новите технологии и мобилните устройства, то следната новина вероятно ще зарадва не един или двама. А именно – създаването на нова мобилна игра, която отново ще ни пренесе във вълшебния Хогуортс и ще ни срещне с любими персонажи.

Вече можем да видим първи трейлър на ролевата игра Harry Potter: Hogwarts Mystery, създадена от студиото Jam City в партньорство с Warner Bros. Играта ще ви позволи да станете част от академичната обстановка на училището за магии и вълшебства Хогуортс и да изживеете фантазиите си на млади магьосници.

Ще можете да създавате собствени персонализирани аватари, да посещавате класове, да създавате приятелства и да правите всичко онова, което бихте очаквали от света на „Хари Потър“. Ще следвате и основна история, която ще бъде повлиявана от изборите, които правите в течение на играта.

В трейлъра вече видяхме и някои добре познати лица, като например тези на професорите Снейп и Макгонъгол, както и на добродушния великан Хагрид, който винаги е бил важна част от приключенията на Хари и компания.

Първият трейлър на Harry Potter: Hogwarts Mystery е сравнително кратък, но все пак ни позволява да добием известна представа за това, което можем да очакваме. Графиката е точно това, което бихте очаквали от мобилна игра, но в случая не смятаме, че именно тя е най-важното. Много по-съществено е какво ще ни предложи играта като приключения и история, защото именно това би ни накарало да останем с нея.

Очаква се играта да се появи на бял свят през тази година, но на този етап все още не се знае точна дата за това. Наличните платформи ще бъдат iOS и Android.

Заглавието не бива да се бърка с Harry Potter: Wizards Unite – друга предстояща игра, която ще бъде налична от разработчиците на хитовата Pokemon GO. И ще следва същия принцип.

Е, остава да видим за какво става дума. Но едно е сигурно – стане ли дума за „Хари Потър“ и вселената на Джоан Роулинг, летвата трябва да бъде много, много нависоко. Иначе би имало твърде много разочаровани.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.