Soundtrack.bg

Да си буден, докато другите спят: дневният режим на Тим Кук

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обича ранното ставане и ранното лягане.

Да наследиш иконата Стийв Джобс като изпълнителен директор на мегакорпорацията Apple няма как да е лесна задача. Именно това обаче трябваше да направи Тим Кук, когато Джобс вече не бе в състояние да дърпа конците. А как и дали той се справя с колосалната отговорност, стояща върху плещите му, това оставяме на вас да прецените.

Но голямата отговорност идва и с добро заплащане. Bloomberg съобщи, че през 2017 година Тим Кук е успял да заработи около 102 милиона долара. Само 3 милиона от тях са под формата на годишната му заплата, докато останалото е в следствие на бонуси и акции.

Иначе в живота Тим Кук е видимо затворен човек, който не обича дискутирането на лични теми. Той е работохолик и предпочита да говори най-вече за работата си в Apple, оставяйки твърде малко от ежедневния си живот.

Въпреки това, изданието Business Insider успя да сглоби образец на дневната рутина на един от най-важните изпълнителни директори на планетата.

Тим Кук обикновено се буди изключително рано. Според USA Today, той обикновено става към 3:45 сутринта.

Щом веднъж е станал от сън, Кук веднага се захваща на работа. Той започва деня си, четейки служебните си имейли, които са между 700 и 800 на ден. Пред ABC той бе споделил, че се чувства работохолик, който всъщност чете повечето от тези писма, за разлика от други големи босове.

Към 5 сутринта босът на Apple се ориентира към сутрешната си тренировка. Той обаче не тренира с останалите в кампуса на компанията, а предпочита усамотението, докато се грижи за физическата си форма.

Тим Кук обикновено не обича да говори за хобитата си, но според източници, той приема фитнеса и грижата за тялото си изключително сериозно. Споделял е, че неговият Apple Watch му помага много в тренировките и дори му е помогнал да свали от теглото си.

Не е ясно, какво точно обича да закусва Кук, но веднъж на среща с репортер от New York Times той си поръча бъркани яйца (без жълтъците), зърнена закуска без захар и неподсладено бадемово мляко. Тогава е хапнал и бекон, но с предпочитание към пуешкия.

Когато стане дума за работата му, TIME го определя като човек, който винаги съдейства на останалите и е отворен да слуша, въпреки високата си позиция.

Той обаче има и репутацията на шеф, който изисква много от своите подчинени. Business Insider го определя като „безмилостен“ в това отношение. Той е организирал маратонски бягания, обича да поставя всичко под въпрос и е известен с това, че изпраща имейли на служителите си „по всяко време“. Това обаче не пречи на Кук периодично да обядва с произволни служители на Apple в кафетерията на компанията.

Освен че стартира работа изключително рано, Тим Кук често е казвал, че е един от последните, които си тръгват от офисите на компанията.

Когато стане въпрос за това, което прави извън офиса, Тим Кук не обича да споделя подробности пред широката публика. Той предпочита да оставя личния си живот изцяло за себе си, посочва Fortune.

Знае се, че той обича да прекарва време сред природата, като често си прави походи и обича да кара велосипед в свободното си време.

Друг известен факт е, че Кук обича да си набавя поне 7 часа нощен сън, което означава, че той би трябвало да си ляга към 20:45, за да може да осъществи в последствие супер ранното си ставане.