Soundtrack.bg

2CELLOS представиха новото си видео, заснето в България

Прекрасното инструментално дуо 2CELLOS представи ново видео, заснето в България.

След като тотално ни очароваха с концерта си в столичната зала „Арена Армеец“, хървато-словенското инструментално дуо 2CELLOS отново ни зарадва. Лука и Степан представиха официално видео към своята интерпретация на парчето „My Heart Will Go On“, а клипът е заснет в България.

Сингълът е част от новия албум на 2CELLOS, който носи името Score. Видеото е заснето в българско студио през месец февруари 2017 година, а режисьор на продукцията е сърбинът Александър Керекес. За да бъде осъществена продукцията, българският екип изгражда страхотни декори, създавайки макет на печално известния кораб Титаник.

Това е вторият видеоклип, по който работим заедно с Александър. С него заснехме и видеото към темата от филма „Гладиатор“. Обожаваме мащабите, в които той мисли и действа като режисьор. Смятаме, че стилът му идеално се вписа за визуализирането на емблематичната мелодия от култовия филм на Джеймс Камерън“. – споделят 2CELLOS.

Написана от Джеймс Хорнър, „My Heart Will Go On“ в изпълнение на Селин Дион е основната песен към касовата продукция „Титаник“ на Джеймс Камерън. Композицията дори печели награда „Оскар“ за най-добра песен към филмова продукция.

През този месец Лука и Степан от 2CELLOS се завръщат на територията на САЩ, където ще завършат своята обиколка в Северна Америка.

Сигурни сме, че датите на 2CELLOS на американска земя ще преминат при страхотен успех, тъй като вече знаем какво умеят Лука и Степан. Когато стане дума за инструментално шоу пред публика, малко са музикантите на планетата, които могат да предложат подобна атракция и шоу, умело варирайки между класическа музика и рок.