Soundtrack.bg

Четири изключително редки демота на Nirvana вече достъпни за слушане (Аудио)

Вече можем да се докоснем до редки демота, които преди години Кърт Кобейн е предал на Джон Пърки.

1994 е най-тежката година за всички фенове на Nirvana, тъй като тогава фронтменът на гръндж боговете Кърт Кобейн извършва самоубийство. Това оставя бандата със само три студийни албума – Bleach, Nevermind и In Utero. От този момент до днес, заветът на Кобейн и Nirvana остава жив, а групата продължава да се ползва със статут на истинска легенда в рок и гръндж жанра.

Феновете на Nirvana вероятно с интерес ще погледнат материала, който музикантът от Такома Джон Пърки качи за безплатно слушане в платформата YouTube. Той твърди, че това са напълно автентични демо записи на Nirvana, които лично Кърт Кобейн му е предал в края на 80-те и през 90-те години на миналия век. Въпросните четири касетки съдържат повече от два часа музика.

В отделно видео Джон Пърки обяснява, че от години насам е пазил демо записи и бележки, предоставени му от Кобейн, в метални кутии. Като дори рядко е споменавал на приятели, че има толкова ценно притежание. Докато не решава, че и светът заслужава да чуе демо записите на Nirvana.

Относно първата демо касетка, Пърки казва, че е записана с Дейл Кроувър. Тя включва „Montage of Heck“.

Относно втората касетка, за нея Пърки казва, че му е дадена от Кобейн през 1988 година. Много от коментарите в YouTube са насочени към парчето „Mr. Moustache“, което може да бъде чуто около 4:30-а минута от записа.

Третата касетка може да ви звучи значително по-позната. Този запис съдържа материал, който в последствие ще стане част от дебютния албум на Nirvana от 1989 година – Bleach.

Четвъртата и последна касетка включва версия на „Pay to Play“, съпътствана от работата на барабаните на Чад Чанинг.

Е, определено записите са изключително ценни, за да чуем един още по-автентичен саунд от Nirvana. Дори и след толкова години.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY