Soundtrack.bg

Ripple е най-новият конкурент на LinkedIn при професионалните социални мрежи

Не намирате това, което търсите в LinkedIn? Може би трябва да дадете шанс на новия играч Ripple.

Екип от бивши служители на Tinder стои зад най-новото приложение Ripple, което ще има тежката задача да бъде конкурент на безспорния лидер сред професионалните социални мрежи LinkedIn.

Сред хората, които стоят зад Ripple, е и бившият изпълнителен директор на Tinder Райън Огъл.

Според информация на TechChrunch, приложението, което ще бъде достъпно за iOS и Android, е било подкрепено финансово от Match Group – компанията, която притежава Tinder. Освен основателите, няма други известни инвеститори на този етап.

„В днешно време професионалните мрежи са просто ужасни“, написа Райън Огъл в нюз блог-а на Ripple. „Това бе нашият консенсус, когато започнахме да обсъждаме своя собствен опит с тях. Там намираме интерфейс, пълен с реклами, нежелани мейли и хора, които искат да ти продадат нещо. Да не говорим, че няма и никакво комюнити“.

„Жалко е. Нашата основна цел бе да създадем професионална мрежа, която да поставя потребителите на първо място, а не работодателите или продавачите“.

Подобно на LinkedIn, в Ripple потребителите ще могат да създават своето дигитално CV, да посочват своята сфера на работа и умения. След това приложението ще калкулира връзките с други хора, които биха представлявали интерес за вас. Любопитното е, че в Ripple ще можете да суайпвате, за да изисквате връзка с даден човек, също както е в Tinder. Освен това, можете да създавате групи или да се присъединявате към тях, като същото важи и за събития.

Приложението предлага и функционалност, носеща името Face Connect. То ви позволява да използвате лицева идентификация, за да свържете снимка, която сте направили на някого, с неговия профил в Ripple. Има и ‘Nearby’ функция, за да намерите потребители около вашата собствена дестинация.

В приложението ще намерите и нюзфийд, който ще бъде интегриран с Twitter и Medium.

Е, остава да видим, до каква степен Ripple наистина ще може да бъде конкурент на LinkedIn. Не е тайна, че притежаваната от Microsoft социална мрежа е лидер в своята сфера, при това – повече от убедителен.