Soundtrack.bg

Видео: Най-бруталните нокаути в ММА за 2017 година

Представяме ви някои от най-зашеметяващите (буквално) нокаути в UFC за годината.

UFC е най-престижната и следена от феновете ММА организация на планетата. Ежегодно американската компания провежда огромен брой събития, събирайки на едно място някои от най-добрите бойци в света.

По традиция голям брой от мачовете под логото на UFC приключват с наистина брутални нокаути. Битката в Октагона е безмилостна и не е за всеки. Някои от нанесените нокаути са толкова жестоки, че у феновете остава дори известна тревожност за здравето на поваления боец. За победителя остава удоволствието, че е приключил срещата си по такъв начин.

Същото можем да кажем и за втората най-популярна ММА верига на планетата – Bellator. Това е основният конкурент на UFC.

Предлагаме ви някои от най-добрите нокаути в ММА за изминаващата 2017 година:

Пол Дейли срещу Бренън Уорд на Bellator 170:

Пол Дейли е един от най-талантливите бойци на Bellator, а това летящо коляно в главата на Бренън Уорд ще бъде помнено дълго време.

Дерик Люис срещу Травис Браун на UFC Fight Night 105

Дерик Люис „Черния звяр“ раздвижи пластовете на тежка категория в UFC през февруари, когато изпрати в несвяст опитния ветеран Травис Браун. Люис повали Браун с тежък десен прав, а след това го довърши със силни удари на земята.

Едсон Барбоса срещу Бенеил Дариуш на UFC Fight Night 106

Летящите колене почти винаги водят до нокаут, а изключение не прави и срещата между Едсон Барбоса и Бенеил Дариуш, когато Барбоса си осигури победата именно по подобен начин.

Майк Пери срещу Джейк Елънбъргър на UFC Fight Night 108 

Въпреки богатия си опит в ММА, Джейк Елънбъргър така и не успя да види този лакът, който Майк Пери му стовари сякаш от нищото през април.

https://www.youtube.com/watch?v=7MnRc6F0O40

Александър Густафсон срещу Глоувър Тейшейра на UFC Fight Night 109

Шведският боец Александър Густафсон се доближи до мач за титлата в полутежка категория на UFC, отказвайки Глоувър Тейшейра с тежко дясно кроше, предшествано от не по-малко тежки ъперкъти.

Холи Холм срещу Бет Корея на UFC Fight Night 111

Обръщаме внимание и на дамите. През лятото бившата шампионка на UFC Холи Холм наказа Бет Корея за фаталната ѝ самонадеяност. Секунди след като Корея видимо подкани Холм да атакува, американката изпълни молбата ѝ и я изпрати в страната на сънищата с убийствен ритник. Това върна спомените за нокаута на Холм срещу суперзвездата Ронда Раузи от 2015 година.

Юлиан Маркес срещу Фил Хауъс на Dana White’s Contender Series 4

Биейки се за големия шанс да стане боец на UFC, Юлиан Маркес в крайна сметка си осигури договор, осъществявайки този впечатляващ нокаут над Фил Хауъс.

Аарън Пико срещу Джъстин Лин на Bellator 183

Дебютът на Аарън Пико в Bellator бе повече от неуспешен, но той стъпи на краката си по възможно най-добрия начин, нокаутирвайки Джъстин Лин с прекрасно и адски точно ляво кроше.

Джон Морага срещу Магомед Бибулатов на UFC 216

Магомед Бибулатов влезе в този мач като фаворит на букмейкърите, но го напусна с (вероятно) мозъчно сътресение в следствие на фаталното ляво кроше, което получи от Джон Морага.

Тайвън Клакстън срещу Джони Бонила-Боуман на Bellator 186

Говорейки за „летящи колене“, това тук направо ни изуми. Тайвън Клакстън спря тока на Джони Бонила-Боуман, правейки го с един от най-зрелищните нокаути за цялата изминала година.

Мат Браун срещу Диего Санчес на UFC Fight Night 120

Нокаутите с лакът винаги са истинско зрелище, макар и да са изключително опасни за бойците, които стават тяхна жертва. За щастие, Диего Санчес оцеля след това плашещо точно попадение на Мат Браун.

Франсис Нгану срещу Алистър Оувърйим

Това определено е нокаутът на годината в тежка категория на UFC. Франсис Нгану си осигури мач за титлата с шампиона Стипе Миочич, след като още в първи рунд унищожи Алистър Оувърийм с този безскрупулен ъперкът.

Марлон Мораес срещу Алджамейн Стърлинг на UFC Fight Night 123

Отново стигаме до нокаут с коляно, каквито очевидно имаше доста през годината. В този случай Марлон Мораес не остави шансове на Алджамейн Стърлинг, поваляйки го по този зрелищен начин.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY