Soundtrack.bg

Ще продължат ли да съществуват Linkin Park според Майк Шинода?

Един от ключовите членове на Linkin Park – Майк Шинода се опита да даде повече информация за бъдещето на групата и да поясни ситуацията на милионите фенове по света, които са все още разделени по темата дали желаят групата да продължи своето съществува без вечния си вокалист Честър Бенингтън или предпочитат Linkin Park да спрат да съществуват, заедно с трагичната му смърт. Не можем да отречем обективния факт, че биха могли да бъдат открити доводи и в двете посоки и всеко мнение трябва да се уважава.

От една страна наистина осъзнаваме защо много фенове вярват, че групата задължително трябва да продължи да съществува, тъй като това ще бъде първо изключително категорично демонстриране на устойчивостта на идеята Linkin Park, а и Майк Шинода, Роб Бърдън, Джоузеф Хан, Брад Делсън, Дейв „Феникс“ Фаръл със сигурност има още много какво да дадат на световната музика. От друга гледна точка не бихме могли да критикуваме нито един фен, чиято скръб е твърде силна, за да възприеме съществуването на Linkin Park без символа на групата – Честър Бенингтън.

Важната новина, която дойде от изявлението на Майк Шинода и ни успокои сериозно е, че самият той, а и групата като цяло изключват перспективата Linkin Park да продължават своето съществуване и да изнасят концерти, използвайки…холограмно изображение на Честър Бенингтън. Меко казано тази позиция ни зарадва, защото смятаме, че подобни холограми са истинска гавра с паметта на музиканта и са мотивирани единствено от желанието за по-добри финансови резултати. Печалба, която обаче има цената на милиони разочаровани и обидени фенове, чиято любов е създала тези групи.

За последен път култовата ню метъл група свири заедно през октомври на възпоменателния концерт в памет на Честър Бенингтън

Целта и посланието на концерта бяха желанието на Linkin Park да почетат живота на Честър, неговата впечатляваща кариера и изключителен характер.

В неотдавнашен Instagram чат с фенове,  Майк Шинода каза: „Всъщност чух много хора извън групата да предполагат, че бихме могли да направи нещо подобно като холограма, но няма абсолютно никакъв начин това да се случи… Не можем да създаден холограма с Честър, момчета, това би било най-лошото. Почти всеки е губил любим човек, най-добър приятел, член на семейството…Може ли да си представите да имате холограма с техния образ? Ужасно е. Не мога да го направя. Не знам какво ще правим, но в крайна сметка го измислим.“

Феновете на Linkin Park продължават да оставят различни послания към покойния Честър Бенингтън.

Междувременно Майк Шинода наскоро говори и за пускането на новия албум на Linkin Park и сподели как този запис е „красив“ начин да се покажете невероятното време, което групата е прекарала с Честър.

„Наистина не знам какво ще стане с нас – дали ще останем заедно или ще се развиваме поотделно. Този албум обаче със сигурност е красив начин да погледнем към миналото и към всичко прекрасно, което създадохме с Честър“.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY