Soundtrack.bg

5 добри причини зимата да е супер яка

Зимата е един от най-яките сезони, а понеже тя не може да се защити, ще го направим ние!

Горката зима! Надали има друг сезон, който да е толкова хейтван от голям процент от населението. А тя, горката, дори не може да се защити. Но пък може да си отмъсти, като за пореден път ни „изненада“ и блокира безмилостно всеки по-важен път, уличка или дворче. Но това е друга тема, сега сме се събрали да говорим за положителните ѝ качества.

Разбираме, че носталгията по лятото и плажовете е сериозна работа, но не е нужно да си го изкарвате на зимата. В крайна сметка, тя не е виновна, че я има. И че живеем в страна с климат, позволяващ ѝ да ни навестява всяка година. Това обаче далеч не е толкова лошо, колкото някои се опитват да го изкарат.

Зимният сезон крие своите големи очарования, като достатъчно е единствено да разрепиш ръце и да я прегърнеш. Но преди това по-добре се облечи добре.

Щастливи хора и най-яките празници

Освен ако не сте някакъв вид хипстъри, които се опитват да се правят на интересни и да са различни от „стадото“, макар че по този начин самите вие сами се вкарвате в такова, няма как да отречете, че празниците в разгара на зимния сезон са възможно най-яките. Само вижте декември – почваме с осми, минаваме през рождения ден на автора на този текст, стигаме до Бъдни вечер и Коледа, след което триумфално завършваме с Нова година. Кой друг месец ни предлага такава серия от безбожно яки събития?

Междувременно хората стават някак по-щастливи, по-весели, по-усмихнати и по-доволни от живота. Декември е онзи вълшебен и магичен месец, в който дори най-големите темерути могат поне за малко да отворят сърцата си и да кажат – „мамка му, поне сега няма да съм скапан задник“.

Има нещо особено в коледния дух и начина, по който той завладява всички – от иначе сприхавите старци до малките лешперчета, които макар и да не знаят къде точно се намират, пак усещат, че това време от годината е някак специално. Най-малкото заради подаръците, разбира се.

Плюскане като за последно

Вероятно и вие сте от хората, които целогодишно се опитват да „пазят линия“, внимавайки с въглехидратите, сладките неща, бирите и прочее. Това е похвално, но и двамата знаем, че стигне ли се до зимните месеци, плюскането като за световно започва без никакви фалстартове.

Обемни ястия, пълни чинии, мирис на току-що опечен кекс или друг тип сладкиш във фурната – това са асоциации, които винаги достигат до нас с настъпването на това време от годината. Сбогом нисковъглехидратни диети, сбогом желана талия, сбогом мечти за six-pack.

Но не бъдете толкова жестоки към себе си, знайте, че далеч не сте сами. Милиони други хора също не могат да се озаптят, стигне ли се до момента, в който зимните трапези започнат да се трупат една след друга. Както се казва, после ще му мислим. Един път живеем, мамка му. Яжте, пийте, Огито черпи.

Уют, книги, PlayStation, червено вино…

Независимо какво е хобито ви – кино, литература, гейминг, зимата е перфектният сезон да му се отдадете, докато стоите вкъщи и се радвате на домашния уют. А ако имате и камина вкъщи, тогава много сериозно ви завиждаме. Толкова сериозно, че бихме се нанесли у вас.

Има нещо адски очарователно навън да е студено и да има сняг, а ти да си включил отоплението вкъщи, да си облякъл някой супер готин пуловер и да четеш, да гледаш или да играеш нещо. А от време на време да хвърляш един поглед през прозореца и да се полюбуваш на снега навън. Стига да го има, разбира се. Никак не сме фенове на глобалното затопляне, да знаете.

Такива моменти просто ни се иска да не свършват никога.

Зимните спортове са мега добри!

Независимо дали вашето нещо е ски или сноуборд, за вас има отредени цели курорти, където може да практикувате зимното си хоби. Само трябва да си изберете накъде да поемете, след като запалите колата си. Не всичко в България е цветя и рози, но поне има къде да караме борд и да се забавляваме на снега.

Адреналинът е гарантиран. Въпросът е само да се престрашите и да опитате. Сторите ли го веднъж, сами ще искате още и още. А ако досега сте мразили зимата, от тук нататък няма да имате търпение тя да дойде час по-рано. За да може да се качите на ските/борда и отново да започнете спусканията си по пистата.

Зимата е красива

Когато е в пълния си блясък, зимата е наистина красива. Снежни покривки, побелели фасади на сгради, коледни украси на големите улици и булеварди – няма как всичко това да не направи деня ти някак по-добър.

Тъй че да – зимата е супер яка. Стига сте я хейтили, тя нищо лошо не ви е направила. Лятото рано или късно ще дойде пак. Междувременно, наслаждавайте се на това, което ви се предлага в момента. Наистина е прекрасно.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.