Soundtrack.bg

Eminem повдига темата за расизма и насилието в новата си песен (аудио)

По-малко от седмица ни дели до излизането на новия албум на Eminem Revival, който очакваме с огромно нетърпение, и който до момента дава заявка да бъде сред по-силните и успшени проекти на американския рапър през последните няколко години. Мнозина вероятно биха се запитали защо и какво е специалното в този проект. Отговорът е емоцията и страстта, с който Eminem реди своите рими, изказва своите послания и защитава своите позиции. За никой не е тайна, че новият албум на рапъра ще бъде силно политически ангажиран и наситен с агресивни послания към настоящия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп и издигналото го и подкрепяща Републиканска партия.

Това е втората появила се песен от бъдещия албум Revival, като и двете потвърждават категорично потвърждава това наше предположение, че Eminem работи върху компилация, която несъмнено ще докаже, че независимо колко години минава, независимо колко президенти се сменят и колко нови хип-хоп звезди изгряват, той продължава да е на върха във вселената на рапа.

Последният, до момента, сингъл от албума, който ще се появи на 15 декември 2017 г. е „Untouchable“

В песента виждаме, че рапърът отново включва на високи обороти и се посвещава на социално значими теми, които предизвикват множество дискусии и напрежение в Съединените американски щати,  включително полицейската бруталност и насилие в страната и движението „Black Lives Matter“.

В новия албум на Eminem акцентът на песните ще бъдат социалното напрежение, междурасовите отношения е САЩ, бедността, проблемите между отделни групи и политическите играчи.

„В цялата история афро-американците са били третирани като боклук и признавам, че е имало времена, когато е било неудобно да си бяло момче“ – рапира Eminem в песента си „Untouchable“.

В друг стих от песента рапърът допълва: „Ние просто искаме безопасна среда за нашите деца, не е нужно да си учен, за да видиш, че нашата насилствена природа е причината за бедността, с която се сблъскваме“.

Eminem също така директно споменава и рапира за смъртта на 25-годишния мъж Фреди Грей, който загина през 2015 г., докато беше в ареста на местната полиция, която е многократно обвинявана от различни организации, че е причинала нарочно смъртта на младия мъж.

Рапърът наскоро поде критична кампания срещу американския президент Доналд Тръмп заявявайки, че американският президент „не се интересува от никой друг в Америка, освен най-ключовите си поддръжници“. „Имаме президент, който не се интересува от всички в нашата страна; той не е президент на всички нас, той е президент на някои от нас. Той знае какво прави “ – допълва Eminem.