Soundtrack.bg

Live & Great: „Tears In Heaven“ в чест на Конър Клептън

През 1993 година Ерик Клептън изпълни „Tears In Heaven“ в чест на покойния си син Конър Клептън.

Live & Great е рубрика на iMusic.bg, в която ще ви представяме най-паметните и запомнящи се изпълнения на живо в историята на музиката. Вярваме че, че величието на един артист до голяма степен се показва именно по подобен начин – с умението му да бъде на сцена и да свири или пее на живо пред феновете си. 

1991 година е най-мрачната в живота на Ерик Клептън. Тогава той губи своя четиригодишен син – Конър, който по време на невинна детска игра пада от 53-ия етаж на небостъргач в Манхатън, Ню Йорк. Трагедията е ужасяваща за Ерик и неговата половинка Лори Дел Санто, които губят най-ценното – своето дете.

Първоначално Ерик Клептън се отдава на период на изолация, скърбейки за сина си. Скоро след това обаче започва отново да пише музика. Легендарният рок музикант получава ангажимент да напише песен за филма Rush. Тогава се ражда и „Tears In Heaven“ – една от най-паметните композиции на Ерик Клептън.

Лесно можем да видим, че всичко в това парче подсказва, че то е посветено на покойния Конър Клептън. Самият Ерик споменава в интервютата си, че в случая е използвал музиката като средство за утешаване на болката. Така се ражда една от най-личните и искрени песни в цялата история на музиката. Трудно можем да посочим много други песни, появили се на бял свят по подобен повод и написани след толкова тежка лична трагедия.

През 1993 година Ерик Клептън е поканен да изпълни „Tears In Heaven“ по време на церемонията за връчване на наградите „Грами“ – най-престижните призове в света на музиката. Макар и да му е трудно, толкова скоро след кончината на малкия Конър, Ерик Клeптън успява да насълзи цялата зала с изпълнението на тази толкова лична и трогателна песен.

Насладете се на това великолепно изпълнене на Ерик Клeптън, пропито с толкова, толкова много болка:

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.