Soundtrack.bg

Майк Шинода: Честър беше от нивото на Дейв Геън, Фреди Меркюри и Джеймс Хетфийлд

Майк Шинода от Linkin Park несъмнено е един от хората в света, които възприемат изключително тежко смъртта на своя невероятно добър колега и приятел Честър Бенингтън. През последните месеци той на няколко пъти демонстрира публично, че за него Честър ще бъде винаги жив и огромното му наследство като музикант и човек ще живее вечно в сърцата и умовете на всички, които обичаха вокалиста на Linkin Park, а те не бяха никак малко. Без съмнение, всички ние ще пазим наследството на Честър, обичайки го също толкова много, колкото и приживе.

В свое скорошно интервю Шинода разказва за съвместните си идеи и проекти с Бенингтън, спомняйки си за скромността на своя колега и негово поведение, с което е демонстрирал, че винаги е здраво стъпил на земята, въпреки неоспоримия факт, че е един от най-известните фронтмени в историята на музиката.

„Прекарал съм повече време с Честър, отколкото с когото и да е било друг в живота си, освен, разбира се, с моята съпруга.

Винаги сме били един до друг и сме се подкрепяли. Хората биха казали, че сме като братя, но при нас беше различно, защото братята са обвързани и заради своята кръвна връзка. Технически ние бяхме пичовете в групата, които можеха да я разпаднат, ако се отдалечим един от друг, ако пожелаехме. Мисля, че по-впечатляващото и изключително е, че ние никога не го направихме“.

Шинода добавя: „Той беше такъв човек, който, когато получи комплимент за гласа си, особено в началото, просто поглеждаше настрани. Той щеше или да го отрече, или щеше да добави някой самоиронизиращ или отричащ коментар. Докато една част от него наистина се радваше да бъде центърът на вниманието, друга голяма част от него се опитваше да избяга от подобна ситуация“.

„Това беше част от красотата на Честър. Той се вдъхновяваше от широк спектър певци, в различни моменти от живота си, като Дейв Геън, Фреди Меркюри и Джеймс Хетфийлд. От време на време му напомнях, че той самият е в тази категория вокалисти, но той така и никога не се съгласи с мен. Честър никога не призна, че е бил част от този елитен клуб певци, но през последните няколко месеца стотици музиканти от целия свят споделиха с нас – и публично, и в частни разговори, че Честър и групата са били невероятно вдъхновение за тях. Толкова сме им благодарни за хубавите думи.

Шинода добавя, че Бенингтън „силно е обичал жена си и всичките си деца“ и споделя – „Аз не съм перфектен родител, никой не е, но Честър имаше най-доброто желание да се опита да бъде. Той имаше наистина огромно сърце и обичаше семейството си повече от всичко.

Самият Майк Шинода наскоро написа песен за своя приятел. Песен, която е способна да насълзи очите ни всеки път, когато я слушаме.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY