Soundtrack.bg

Чуйте отхвърлената песен на Брус Спрингстийн за филма „Хари Потър“

Брус Спрингстийн за първи път представи песен, която той самият е написал за филмовата поредица „Хари Потър“. За негово съжаление обаче, песента е била отхвърлена и не е намерила място нито в саундтрака на филма, нито в рекламни материали, но като компенсация в момента получава огромно внимание онлайн от страна на фенове по целия свят.

The Boss прочел на сина си първата книга от великолепната поредица в края на 90-те години и бил толкова вдъхновен от Хари Потър, неговите безстрашни приятели, невероятни приключения и магически свят, изпълнен с вълшебства, че решил да напише песен специално за първия филм от сериите за „Хари Потър“, който към онзи момент бил в етап на подготовка и щял да излезе през 2001 г. За съжаление песента му не се харесала на продуцентите на филма и била отхвърлена от студиото, което подготвяло филма – Warner Bros.

Песента се нарича „I’ll Stand By You Always“ е част от компилация от 13 песни, озаглавена „Odds and Sods“, която бе пусната безплатно на торент сайта на Брус Спрингстийн (да, човекът си има торент сайт) Jungleland. Албумът, ако можем да го наречем така, съдържа преди всичко редки или неизпълнявани песни, някои от които са били включени в различни саундтракове на филми през годините, като тук място намира и неосъществилата се официално песен за „Хари Потър“.

Тук може да чуете парчето, което Брус пише вдъхновен специално за режисьора Крис Кълъмбъс:

От една страна наистина харесваме песенta, тя носи усещане за нежност, уют, любов, вдъхновение и отдаденост, както към себе си, така и към приятелите си, но от друга страна си признаваме, че разбираме, до голяма степен, защо песента е била отхвърлена от продуцентите и авторите във филма. Парчето напомня повече на атмосфера в романтичен филм, отколкото за деца магьосници, които се опитват да преборят злото, благодарение на любовта един към друг друг.

Е, важното е, че песента на Брус Спригстийн е повече от красива, тъй че ще си я слушаме и ще се ѝ се радваме, дори да не я възприемаме като песен за „Хари Потър“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.