Soundtrack.bg

Полицията в Дубай ще преследва престъпниците…летейки!? (видео)

Магическото кралство на Дубай продължава да добавя нови точки към репутация си на град най-бъдещето и се опитва постоянно да се модернизира, използвайки най-модерните технологии, които биха могли да послужат градивно, както на властите, така на гостите на столицата.

Е, последното съобщение за иновация в етап на тестване, а скоро и използване на практика, със сигурност ще ви впечатли

Полицията в Дубай обяви, че планира да прибави към своите полицейски части и…летящи полицаи. Не, наистина, не сме прекалили с алкохола или други подобни вещества и не ни се привиждат розoви слонове. Полицейските сили в Дубав наистина ще използват супер мощно дронове, които са в състояние да издържат човек, с което полицаите биха имали изключително предимство спрямо престъпниците, които се движат на земята

Полицейският hoverbike беше обявен по време на GITEX, най-голямото технологично изложение в района на Залива. Впечатляващото транспортно средство използва електрическа енергия и може да лети с пилот при скорост до 70 км / ч, като към момента планираната максимална височина е около 5 метра. Полицейският дрон от бъдещето също така ще може да лети самостоятелно и безпилотно с максимална скорост близка до 100 км / ч. Обхватът на дрона е в рамките на зона от около 20-25 минути, като нужното време за презареждане е около 3 часа, но е важно да се отбележи, че батериите могат да се сменят по време на полет, ако е необходимо дронът да остане във въздуха по-дълго.

Разбира се, към момента все още съществуват множество предизвикателства пред проекта – основно по отношение на безопасността, тъй като все пак говорим за общо тегло на пилота и машината от около няколкостотин килограма, което ние лично не бихме желали да лети над нас.

В повечето държави понастоящем е незаконно да се качат управляват дронове с камера от потребителски клас като DJI Mavic

Причината е, че понякога се губи връзката между апарата и управляващия го и възможността 2 килограма с бързо въртящи се остриета да се стоварят върху нечия глава не е особено приятна опция.

Максималното тегло, което се предвижда да поеме полицейския дрон е натоварване от 300 килограма. С неговите адски остри въртящи се витла той би бил изключително опасен в градска среда. Това е толкова безотговорно, че е трудно да повярваш, че всъщност полицейските сили ще имат нещо общо с тази идея.

В интервю по време на GITEX за Gulf News, представител на Дубайската полиция изтъкна, че първоначалната осъществена сделка е за прототипни hoverbikes, които ще подлежат на по-нататъшно тестване, като полицейският отдел работи върху план за създаване на дронови части, които ще използват пилотни и безпилотни самолети за различни полицейски цели. Както се казва „The future is now“!