Soundtrack.bg

Facebook ботът на Apple Music вече ви предлага музика според настроението

Искате да си поръчате музика, използвайки просто едно emoji? И това вече е възможно!

Представете си ситуация, в която можете да си „поръчате“ музика, използвайки единствено emoji, олицетворяващо настроението ви в този конкретен момент. Всъщност няма нужда да си го представяте, защото това вече е реалност, благодарение на общите усилия на Facebook и Apple.

С последния ъпдейт на Facebook Messenger бе представена и функционалност, която позволява да си „искате“ музика директно от новия бот на Apple Music. Той може да ви препоръчва както отделни парчета, така и цели плейлисти. Единствено базирайки се на emoji-то, което сте използвали в комуникацията си с него.

Новият бот умее да разчита настроението ви, дори ако използвате единствено emoji-та. Просто му изпратете някое подходящо, което отговаря на чувствата ви в момента, а той ще свърши останалото, предоставяйки ви своите музикални предложения.

Ако си падате малко old school, ботът на Apple Music пак може да ви свърши работа, дори и ако му напишете конкретен жанр, специфичен артист или албум. Можете, също така, да разгледате новата налична музика от последната седмица или да видите тази, която редакторите ви препоръчват. Общо взето, можете да правите не малко нещица.

При всяка своя музикална препоръка, услужливият бот ви праща и линк от Apple Music, който ви позволява да слушате, без да излизате от своя Messenger.

Но и това не е всичко.

Facebook Messenger беше ъпдейтнат и със специално разширение за Apple Music, което ви позволява да споделяте клипове директно в своите чатове. Можете да включите въпросното разширение от (+) менюто на вашия Messenger. След това трябва просто да потърсите видеото, което ви е нужно.

Както може би предполагате, ако не сте платени абонати на Apple Music, не бихте могли да слушате цели парчета, а само 30 секунди от тях. От вас зависи, дали да ползвате именно тази стрийминг платформа или да се доверите на някой от конкурентите ѝ.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.