Soundtrack.bg

Джаред Лето влиза в кожата на покойния Хю Хефнър

Предстои заснемането на биографичен филм за основателя на Playboy Хю Хефнър, а в главната роля вероятно ще видим Джаред Лето.

Хамелеонът Джаред Лето е готов за нова трансформация. Очаква се носителят на „Оскар“ да се превъплъти в кожата на Хю Хефнър – най-известният Казанова на нашето време. Основателят на Playboy почина преди броени дни на 91-годишна възраст, а скоро след това стана ясно, че вероятно ще видим нова биографична лента за живота му.

Проектът е на Брет Ратнър, който от около десет години изявява желание да реализира подобен филм. Изглежда, че сега мечтата му ще стане реалност, а неговият водещ избор за ролята на Хефнър е именно Джаред Лето. Брет Ратнър е познат с работата си по проекти като „Час пик“, „Херкулес“ и „Х-Мен“.

„Джаред е стар мой приятел. Когато той чу, че имам правата да заснема историята на Хю, той директно ми каза – „искам да го изиграя, искам да го разбера.“ Наистина вярвам, че Джаред е способен да се справи. Той е един от страхотните актьори на нашето време“, сподели Ратнър пред Hollywood Reporter.

Компанията на Брет Ратнър RatPac Entertainment вече работи по реализиране на проекта, който все още няма име. Ратнър отново се сдоби с правата за осъществяване на подобен филм през 2015 година, когато почина известният продуцент Джери Уайнтрауб.

През този месец Ратнър дори покани Джаред Лето в имението на Playboy, за да го запознае лично с Хю Хефнър. Тогава обаче Хю не бе в добро здраве, поради което той не успя да се срещне с човека, който почти сигурно ще го пресъздаде на голям екран.

Докато правата на Хефнър се държаха от Джери Уайнтрауб, имаше реална възможност основателят на Playboy да бъде пресъздаден на кино лента от друг именит актьор – Робърт Дауни-джуниър.

Хю Хефнър почина от естествена смърт на 91 годишна възраст през миналия месец. В последствие научихме, че той ще бъде погребан на наистина специално място.