Soundtrack.bg

Ед Шийрън подобри рекорда за най-стриймвана песен в Spotify

Британската поп звезда Ед Шийрън подобри рекорда на Drake за най-стриймвано парче в Spotify.

Още когато Ед Шийрън изкара хитовия си сингъл „Shape of You“ от своя последен албум Divide, стана ясно, че парчето ще пожъне огромен успех. И в крайна сметка, далеч не останахме излъгани в очакванията си.

„Shape of You“ не само се въртя постоянно по различните музикални телевизии и радиа, но се превърна в хит №1 и в стрийминг платформите. Вече официално можем да заявим, че Ед Шийрън е притежател на рекорда за най-стриймвано парче в най-популярната платформа за това – Spotify.

Досегашният рекордьор бе рапърът Drake, който държеше върха в класацията със своята песен „One Dance“. Сега обаче върхът бе окупиран от „Shape of You“.

Песента на Ед Шийрън, която бе пусната в Spotify на 6 януари, е била слушана вече 1,318,420,396 пъти в стрийминг платформата – абсолютен рекорд до този момент. С това „Shape of You“ изпреварва „One Dance“ на Drake, която до момента има 1,317,143,74 слушания.

Когато „One Dance“ се изкачи на върха в класацията, суперхитът на Drake измести от там парчето „Lean On“ на Major Lazer.

Това не е първият рекорд в Spotify, който Ед Шийрън успява да подобри.

Неговият последен албум Divide подобри рекорда за най-много стриймвания в първия си ден, докато „Shape of You“ подобри рекорда и за най-много стриймвания в рамките на един ден.

„Shape of You“ се радва на изключителна популярност и в YouTube. Там сингълът на британския певец е бил гледан повече от 2 милиарда пъти.

Divide е третият студиен албум на Ед Шийрън. Тавата излезе на бял свят на 3 март, а водещите сингли на албума бяха „Shape of You“ и „Castle on the Hill“. Още в първата си седмица Divide продаде почти 700 000 бройки, което го направи най-бързо продаващият се албум от мъжки артист във Великобритания и общо трети по този показател след 25 на Адел и Be Here Now на Oasis.