Soundtrack.bg

Реакцията на непознати при целувка – преди & след

Норвежката фотографка Йохана Сиринг ни представя любопитен проект, изследващ реакциите на непознати хора при целувка.

Удивително е как се променя изражението и излъчването на човек, секунди след като е бил целунат. Сякаш виждаме съвсем различна личност, стояща срещу нас.

Норвежката фотографка Йохана Сиринг, живееща и творяща в Ню Йорк, реши да ни „подари“ един прекрасен проект. Работата си в случая тя кръщава „Kiss of a Stranger“ („Целувка на непознат“), а концепцията на проекта е чудесна. Целта на Йохана в случая е да изследва, как се променя изражението на случайни хора, секунди преди и след целувка по устата. Без значение, дали става дума за мъже или жени.

Йоханна изпълнява идеята си по време на големия фестивал в датския град Роскилде. За да стане проектът реалност, Йоханна пита евентуалните участници, дали са съгласни да участват. Ако получи „да“, тя заснема човека срещу нея, а след това го целува по устата. И го заснема отново!

Както и можете да се досетите сами, участници в проекта изглеждат по коренно различен начин в случаите „преди“ и „след“ целувката. „Някои от тях ми дадоха единствено бърза целувка, докато при други направо си имаше натискане. Най-интересната част е, че при целувка аз вече имах усещането, че се познавам с тези хора. Това чувство ясно личи от вторите портрети“, споделя норвежката фотографка пред списание i-D.

Докато се забавлява на страхотния фестивал в Роскилде, Йохана отделя два дни, за да реализира проекта Kiss of a Stranger. Самата тя споделя, че се чувства истински завладяна от хората, тъй като намира всеки отделен човек за „уникален и разполагащ със своя собствена история, която може да се разкаже“. И ако някои хора умеят да разказват истории чрез перото си, например, то Йохана използва за целта своята камера и обектив.

Ето и как изглеждат изображенията от въпросния проект на Йохана Сиринг. Или как се променя човек след целувка.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.