Soundtrack.bg

Kiril DJAIKOVSKI, който накара Love CHange Music Festival да танцува лудо

Вторият ден на Love CHange Music Festival обещаваше да бъде наистина горещо, лудо балканско парти, в което главни действащи лица щяха да бъдат българските, македонски и сръбски банди

Музикалната програма в неделя започна още в ранния следобед – 16.30 часа, когато на сцената излязоха No Project Band, които раздвижиха публиката в рамките на половин час и дадоха начало на един интересен, вълнуващ и незабравим ден с още по-незабравим край. Край, който обаче ще се окаже с продължение, за което ще ви разкажем съвсем скоро.

След само 15 минути пауза след изпълнението на No Project Band гостите на фестивала се насладиха на изпълнението на Plastic Bo., които със своето раздвижени и ска звучене накараха зрителите да започнат да танцуват и движат в ритъма на музиката.

Малко по-късно дойде ред и музикалната школа на Велико Търново да демонстрира на какво е способна. Култовата група Шкода се качи на сцената на Love Change Music Festival.  Техните песни и незабравимия глас на Surmata Harry ни припомниха духа на едно отминалото време в българската музика, когато тя се създаваше на базата на ентусиазъм и енергия без особено сериозен план за бъдещето. Един по-„айляшки“ период, в който любовта беше по-силна от мениджърите, страстта по-мощна от парите, а емоциите по-значими от всички телевизионни участия.

Участието на Шкода донесе онази специално атмосфера на фестивала, която започна да превръща вечерта в магическа и наистина специална

Kottarashky & The Rain Dogs също разполагаха само с 30 минути на сцената, но ги използваха по най-добрия възможен и пълноценен начин, който сложи началото на етно-балканското влияние във втория ден на фестивала и отвори вратите за гостоприемното посрещане на другите гости от съседните ни страни – Kiril DJAIKOVSKI ft. Rachel West. от Македония и S.A.R.S от Сърбия.

Мистерията в гласа на  Kottarashky, специфичното звучене на бенда в комбинация с лекотата на неделното слънчево (към момента) битие и нежно разливащите си бири и коктейли „Мохито“ около баровете и поляните на фестивала създадоха трудно за описване атмосфера, която за мнозина от феновете във фестивалната зона би било прекрасно да продължи възможно най-дълго.

Половинчасовата пауза даде шанс на много хора да вечерят, да се разходят, да изпият свежа напитка и да съберат сили за следващите две изпълнения, които обещаваха да превърнат неделя-та в Ловеч в събитие, за което присъствалите да говорят и да си спомнят много, много време.

Точно 19.45 часа на сцената се появиха световноизвестният DJ Kiril DJAIKOVSKI с неговата нова вокалистка Rachel West и съпътстващи музиканти, които със своята комбинация от балканска и електронна музика имаха потенциала да вдигнат градусите на фестивала.

Kiril DJAIKOVSKI е обичам в България, не са един или два пътите, в които е била част от фестивали, концертни вечери или самостоятелни концерти и винаги се е радвал на изключителен интерес и подкрепа от страна на своите лояли фенове.

Много танци, много скачане, много енергия, много радост, много фестивална атмосфера. По този начин изглеждаше изпълнението на Kiril DJAIKOVSKI и колегите му, които успяха да изпразнят къмпинга и всички барове и да съберат хората пред сцената, където всички да започнат да подскачат и танцуват.

За пореден път Kiril DJAIKOVSKI демонстрира класа, умения, харизма и качествени изпълнения, с което не разочарова нито един от присъстващите фенове

 

Rachel West от своя страна показа енергичност, отдаденост, желание за комуникация с публиката и истинско, искрено вълнение, че е в България.

В средата на тяхното изпълнение лек дъжд започна да ръми, който първоначално се прие с много усмивки. Приятно усещане по кожата донесе много свежест, както за изпълнителите на сцената, така и за феновете. За съжаление в рамките на няколко минути нежният дъжд се превърна в жестока буря, която комбинираше в себе си ураганен вятър и пороен дъжд.

Разлетяха се чаши, сетлистове, дрехи, салфетки, всичко каквото можете да си представите. В началото всички се опитаха да не обръщат внимание на времето, като Kiril DJAIKOVSKI и Rachel West продължиха със своето изпълнение, а феновете танцуваха пред сцената. След няколко мига обаче бурята се превърна в твърде заплашителна и наложи изпълнението на Kiril DJAIKOVSKI и Rachel West да приключи далеч по-рано от предвиденото и на практика да сложи край на фестивала, който тепърва очакваше S.A.R.S  да се появят на сцената.

Е, S.A.R.S. все пак ще се завърнат в Ловеч…