Soundtrack.bg

Най-очакваните видео игри до края на годината

Кои са видео игрите, които очакваме с наистина голямо нетърпение до края на годината?

Вече навлизаме в заключителните месеци на 2017 година, но това далеч не означава, че сме видели всичко от гейминг индустрията за тези 12 месеца. Напротив, предстои излизането на още не малко заглавия, които могат не само да провокират, но и да задържат интереса ни. Нека хвърлим едно око на най-интересните и очаквани от тях.

Destiny 2 | PS4, Xbox One, PC

Днес е датата, на която излиза дългоочакваното продължение на онлайн шутъра на Activision. Както и своя предшественик, вторият Destiny представлява онлайн шутър от първо лице с ролеви и MMO елементи. Гейм журналистите, които вече прекараха първи часове с Destiny 2, изразиха позитивно впечатление от заглавието. Е, остава и ние да го изпробваме.

Marvel vs. Capcom: Infinite | PS4, Xbox One, PC

Шест години след като Marvel vs. Capcom 3 съживи един обичан франчайз, време е да видим какво ще ни предложи и новият Infinite. За първи в сериите ще имаме битки 2 vs. 2, вместо 3 vs. 3. Разработчиците обещават и по-сериозно фокусиране върху историята на играта.

Cuphead | Xbox One, PC

Излизайки единствено за Xbox One и PC (съжаляваме, фенове на PlayStation), Cuphead е едно страхотно co-op предложение, което можете да разцъквате с огромен кеф с приятел или роднина, докато сте се разположили удобно на дивана си. Както личи от скрийншотовете и трейлърите, играта е нарисувана по един наистина зарибяващ начин. Говори се обаче, че е сравнително трудна, тъй че имайте това предвид.

FIFA 18 | PS4, Xbox One Switch, PS3, Xbox 360, PC

Е, закъде бихме били без най-популярния футболен симулатор на планетата? Както всяка друга година, този път също имаме уверенията на EA Sports за нови подобрения, които ще видим с новата FIFA 18. Т.нар. Legends вече ще носят името Icons, като предстои да се насладим на нови стадиони и сериозни подобрения по отношение на публиката. И този път ще бъде достъпен режимът Journey, чрез който можем да помогнем на фикционалния персонаж Алекс Хънтър да достигне висините на футболната игра.

Forza Motorsport 7 | Xbox One, PC

Дори и закоравелите фенове на PlayStation признават, че конкурентите от Xbox имат предимство, що се отнася до рейсинг заглавията в техните каталози. А независимо дали говорим за Forza Motorsport или Forza Horizon, студиото Turn 10 никога не разочарова. С навлизането на 4К в света на гейминга, нямаме търпение да видим как ще изглежда Forza Motorsport 7 на новата конзола Xbox One X.

Middle-earth: Shadow of War | PS4, Xbox One, PC

„Властелинът на пръстените“ е един от най-масивните и обичани франчайзи в историята на човечеството. Геймърите дълго време чакаха адекватно заглавие от света на Толкин, най-сетне получавайки го с Shadow of Mordor. Сега е ред и за продължението, което ще носи името Shadow of War. Пригответе се отново да обезглавявате орки и създания от най-зловещата част на Средната земя. Страхотната Nemesis система пък отново ще направи така, че всеки един дуел с главен враг в играта да бъде нещо специално.

South Park: The Fractured but Whole | PS4, Xbox One, PC

Когато през 2014 година излезе предшественикът на South Park: The Fractured but Whole – The Stick of Truth, заглавието бе определено като едно от откритията на годината. Зарибяваща и адски забавна, The Stick of Truth очарова както малки, така и големи. След безспорния ѝ успех, нямаше как да не видим и продължение. Е, да се надяваме, че и този път Ерик Картман и компания ще ни поднесат същата порция чисто забавление.

Assassin’s Creed Origins | PS4, Xbox One, PC

Assassin’s Creed е франчайз, който продължава да изследва различни територии и епохи от човешката история. Този път Ubisoft ще ни пренесат в Древен Египет, изпълнявайки желанието на много фенове на играта. В крайна сметка, това е епоха, която винаги е пленявала повечето от нас. За Origins разработчиците на играта промениха изцяло бойната система, тъй че сме повече от любопитни да видим, какво точно се е получило.

Wolfenstein: The New Colossus | PS4, Xbox One, PC

Битката с нацистите продължава с пълна сила. Този път Би Джей Блазковиц ще отпътува към САЩ, за да се присъедини към местната съпротива срещу нацисткия режим, окупирал Америка. Wolfenstein е култов франчайз в историята на шутърите от първо лице, а Bethesda дават всичко от себе си, за да покрият колосалните очаквания към самото му име.

Call of Duty: WWII | PC, PS4, Xbox One

След като конкурентите от Battlefield пожънаха страхотен успех, връщайки се към Първата световна война, сега и хората, стоящи зад Call of Duty, решиха да зарежат експеримента с битки в Космоса. Новият Call of Duty се връща към корените на заглавието, а именно – Втората световна война. Нещо, което бе прието единствено с радост и облекчение от страна на феновете на франчайза.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds | PS4 

PS4 ексклузивът Horizon Zero Dawn е силен кандидат за Игра на годината, а съвсем очаквано, не закъсня и първото DLC към нея. The Frozen Wilds излиза на 7 ноември и ще ни отведе отвъд Северните планини, а Алой ще изследва нови територии и ще намери нови машини, с които да води битка. И да – светът в Horizon Zero Dawn продължава да бъде все толкова красив и пленяващ.

Star Wars Battlefront II | PS4, Xbox One, PC

Star Wars Battlefront се завръща, а голямата новина е, че желанието на всички фенове бе послушано – този път заглавието ще включва и сингъл плейър кампания. Нещо, което много липсваше в предшественика на новия Battlefront. И този път ще видим в действие култови персонажи от сагата на Джордж Лукас, включително и по-нови такива.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.