Soundtrack.bg

Samsung Galaxy Note 8 е вече тук и има защо да му обърнете внимание

Как технологичен гигант може да се възстанови след един най-катастрофалните епизоди в историята на потребителската електроника?

Именно това е предизвикателството, преди което Samsung е изправен в идващите месеци, в които Samsung Galaxy Note 8 ще се появи на пазара. Без да се интересува или вълнува от всички драматични проблеми, свързани с избухващата батерия на предишния модел модел Samsung Galaxy Note 7, които доведоха до пълно изтегляне на модела от пазара и на практика отменянето на всички идеи свързани с проекта, Samsung просто представиха новия модел, който не можем да не отбележим, че изглежда изключително обещаващ – Samsung Galaxy Note 8 .

Galaxy Note 8 е тук и Samsung се надяват, че потребителите, които оценяват обективно новия модел ще бъдат готови да дадат на компанията още един шанс след месеци на на несигурност при представянето на предишния неуспешен модел. Важно е да се отбележи, че като компания Samsung не се опитват да избягат от провала Galaxy 7 и смело застава със същото име и зад новия модел, единствено цифрата се променя. Това показва, че компанията вижда пътя към успеха като поредица от стъпки, някои, от които са накриво. Временният неуспех обаче не бива да води до отчаяние или цялостна промяна на концепцията, идеи и мечтите, в които вярва една компания.

Изтеклите снимки и предварителните предположения за вида и някои от характеристиките на модела се оказаха доста верни

Дизайнът се опира на вече появилия се на пазара Galaxy S8 Plus, но има дисплей, който е малко по-голям – 6,3 инча вместо 6,2 инча, ъглите са по-квадратни и по-малко изкривяване на предните странични ръбове. Това все още е много извит екран, но вие имате малко по-плоска площ, за да работите и пишете на нея. Galaxy Note 8 е малко по-тежък S8 – 195 грама срещу 173 грама съответно. Опциите за цвят включват черно, сиво, златно и синьо.

Самият телефон, който ще притежава и писалка, която е запазена марка за тази серия на корейската компания ще бъде с процесор Quаlсоmm Ѕnарdrаgоn 835 зa версията в Съединените американски щати и Ѕаmѕung Ехуnоѕ зa другите държави и пазари по cвeтa c чeтиpи ядpa нa 2.3GНz и чeтиpи нa 1.7GНz. Идеята зад тази промяна е по-малките ядра да работят, когато телефонът не е натоварен и съответно по този начин ще се пести батерия. Рам паметта ще бъде 6 гигабайта, а физическата памет ще е позволява съхранение до 64GB, като допълнително се поддържа и възможността за използване на microSD карта. Батерията е 3300 mAh, което с 200 mAh по-малко от капацитета на батерията на злополучния предишен модел. Очевидно Samsung играят на по-сигурно с Galaxy Note 8.

Друга голяма промяна е наличието на две камери на гърба на телефона – всяка с по 12 MP, а предната камера също е подобрена, достигайки 8 MP

Samsung Galaxy Note 8 е оборудван с най-актуалната и последна версия на Android – 7.1.1, а като допълнителни екстри могат да бъдат отбелязани фактите, че моделът е пpахо-и вoдоустoйчив и paзпoлaгa c фyнкция за бeзжичнo зapeждaнe.

Малко след официалното представяне на модел, българските мобилни оператори представиха възможността за предварителна поръчка на най-новия модел на Samsung

B Mтeл цената на Samsung Galaxy Note 8 без договор или обвързване ще бъде 2099.99 лeвa, а с подписване и абониране за най-скъпия план цената на устройството ще бъде 1199.99 лв.

Във Vivacom без договор цената е 2199.99 лв. и отново 1199.90 лв. с най-високия месечен план на компанията.

Абонатите на Telenor или желаещите да закупят модела от този мобилен оператор трябва да заплатят 2189.90 лв., ако не желаят да подпишат договор или 1629.99 лв., ако се насочат към най-скъпия възможен месечен план.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.