Soundtrack.bg

Мартин Скорсезе ще продуцира и създаде филм за Жокера

Уорнър Брос сякаш никога не са имали много най-представа и идея как да развиват в дългосрочен план своите филми, свързани DC комиксите, но в момента студиoто работят по една нова идея, която може да накара феновете на комиксите меко казано да се развълнуват.

Новият проект ще е свързан с известния на всички ни персонаж Жокера, изигран през годините от невероятни актьори като Сизър Ромеро, Джак Никълсън, Хийдж Леджър.

Е, и Джаред Лето, но за него още не сме 100% убедени дали е достатъчно доказан, за да бъде поставен в списък редом до тези легенди в киното.

Проектът, за който се говори, че е в начален стадий, ще бъде режисиран от Тод Филипс ( режисьор на трилогията „Последният ергенски запой“). Филмът ще бъде част от нова под-компания на Warner Bros., която ще се фокусира изцяло върху създаването на оригинални истории и филми, основани върху различни DC герои.

Проектът няма да включва Джаред Лето, който неотдавна изигра ролята на Жокера в Suicide Squad на режисьора Дейвид Айер. Новият филм за Жокера ще „категорично твърд криминален филм“, а историята ще се развива в началото на 80-те години на миналия век.

Мартин Скорсезе ще отговаря за цялостната естестическа и стилистична концепция, което се надяваме, че като водещо лице в проекта ще го превърне шедьовър, тъй като си признаваме, че независимо с какъв проект се захване, ние имаме пълно доверие на Мартин Скорсезе, че може да го доведе до успешен завършек, който ще комбинира в себе си, както качество, така и финансова отплата за инвестиралите в проекта. Именно с това се отличава Мартин Скорсезе като режисьор и продуцент – че успява да балансира между търговския интерес на студиото на критичността на феновете.

 

Новият филм за Жокера може би ще представлява основна промяна в по-голямата стратегия на Уорнъс Брос -студиото се съсредоточа върху разказването на интересни оригинални истории, базирани на различни DC герои, без да се занимава с общия разказ за конкретния персонаж.

Евентуалният проект на Мартин Скорсезе за Жокера ще бъде най-престижният филм на DC, откакто режисьорът Кристофър Нолан напусна поредицата за Батман „The Dark Knight“.