Soundtrack.bg

Официално: Легендата Age of Empires се завръща!

Култовата стратегия в реално време Age of Empires ще бъде съживена с чисто ново издание!

Вече можем да заявим, че е официално потвърдено. Култовата стратегия в реално време Age of Empires се завръща с четвърто издание. Age of Empires IV бе обявена по време на гейминг изложението Gamescom в Кьолн, като играта ще излезе на бял свят под шапката на Microsoft.

Разработчици на заглавието ще бъдат хората от студиото Relic Entertainment, за които това е първи допир до франчайза. До намирането на нови дивелъпъри се стигна, след като студиото Ensemble Studios, което по принцип разработваше Age of Empires, затвори врати през 2009 година. Поради това и нямаше ново издание от франчайза от 2005 година насам.

В официално изявление до медиите от Relic обещаха, че ще дадат най-доброто от себе си, съчетавайки „исторически контекст с дълбок стратегически геймплей“. От студиото обещаха, че ще върнат франчайза сред водещите заглавия в жанра.

Вижте и първия трейлър на Age of Empires IV:

Както и можеше да се очаква, стратегията ще бъде достъпна единствено на платформа PC. Не че и на конзолите не можете да откриете стратегии в реално време, но няма спор, че именно PC платформата е мястото, където трябва да се играят подобен тип игри.

Това обаче не е всичко.

Докато чакаме излизането на Age of Empires IV, че можем да се насладим и на ремастерирано издание на първото заглавие от франчайза. Преработената версия ще излезе на 19 октомври, като по този начин ще бъде отбелязана и двадесетгодишнината на обичания от милиони франчайз.

Още по-хубавата новина е, че Age of Empires II и Age of Empires III също ще бъдат ремастерирани и ще ни предложат съвсем ново изживяване от гледна точка на графика.

Е, остава да почакаме и да видим какво ще ни бъде предложено. Relic Studios определено са студио с отлична репутация, поради което имаме всички основания да вярваме, че франчайзът е в добри ръце.