Soundtrack.bg

Фърги, която пребори анорексията и наркотиците, за да се превърне в един от гласовете на XXI в.

Фърги Дюамел, родена като Стейси Ан Фъргюсън, е американска певица. Тя е родена от Асиенда Хайтс и се занимава с музика от 8 годишна

Филмовата индустрия също не ѝ е чужда от ранна детска възраст. Има главна роля в сериала Kids Incorporated, както и някои второстепенни в други продукции. Днес Фърги се радва на щастлив брак с актьора Джош Дюамел. Заедно имат син, който се казва Аксел. През 2013 година решава официално да приеме фамилията на съпруга си и сменя името си на Фърги Дюамел.

През 1997г. става част от групата Wild Orchid заедно със Стефани Ридел и Рене Сандсторм. Момичетата не се превръщат в световни звезди, но добиват известна популярност. Издават два студийни албума и записват трети, но звукозаписната компания, с която работят прекратява договора с тях. Докато е част от групата, Фърги прибягва към екстазито и метамфетамините. Неуспехът и усложнението на проблема ѝ с наркотиците я подтикват да напусне Wild Orchid. Малко преди да стане зависима осъзнава, че има нужда от помощ и се опитва да ги спре. Годините между 2000 и 2003 са от най-трудните в живота ѝ, защото се разболява от анорексия. Певицата успява да се пребори с наркотиците и с болестта и решава да продължи музикалната си кариера.

Големият ѝ успех идва, когато се запознава с Уил Ай Ем от групата The Black Eyed Peas. Изпълнителят и продуцент кани Фърги да запише пробна песен с тях. Всички членове са доволни от съвместната им работа и я канят да се присъедини към групата. Това се оказва и най-доброто решение, защото не след дълго The Black Eyed Peas се превръщат в световни звезди. Групата издава третия си студиен албум Elephunk (първи с Фърги). Част от него са хитовете Shut Up, Where is the Love и Let’s Get It Started, за която получават грами. Певицата записва още три албума с групата, които все повече разкриват таланта ѝ.

Прекрасните ѝ вокали чуваме в песните My Humps, Don’t Lie, Don’t Phunk with My Heart, Meet me Halfway, Boom Boom Pow, The Time и много други

Изпълнителите са канени на хиляди концерти и организират световни турнета. Заедно с групата, Фърги става носителка на 6 награди Грами, а през 2012 г. печели и още една статуетка за колаборацията си с „All of the Lights“ с Kanye West, Rihanna и Kid Cudi в категорията Best Rap/Sung Collaboration.

Въпреки огромната популярност, която добива с The Black Eyed Peas, певицата не изоставя соло кариерата си на заден план. Това обаче далеч не значи, че напуска групата – тя продължава съвместната си работа с тях. С помощта на Уил Ай Ем, който я продуцира, издава първия си самостоятелен албум The Dutchess. Благодарение на страхотния си талант създава хитове като London Bridge, Fergalicious, Glamorous, Big Girls Don’t Cry, A Little Party Never Killed Nobody, които дълго време остават номер 1 в класациите. През 2013г. Фърги обявява, че в бъдеще предстои да издаде втори студиен албум. Две години по-късно става известно, че ще е озаглавен  Double Dutchess, и че ще излезе в края на 2017г. Певицата вече пусна две от песните, които ще са част от него – M.I.L.F. $ и Life Goes On.

Освен с музика, Фърги не спира да се занимава с кино, макар и не много активно

Участва във филмите Nine, Poseidon, Planet Terror. Певицата също така има собствена колекция обувки, която носи името Fergie Footwear, както и серия парфюми – Outspoken, Outspoken Intense, Outspoken Fresh и Viva. За своите продукти изпълнителката споделя, че държи да са качествени, но и на нормална цена. Обяснява, че преди да дойде славата е израснала в нормално семейство и иска всички нейни фенове да могат да си ги позволят. Тинейджърката, която има проблем с наркотиците се справя с всички трудности и се превръща в лъчезарната, енергична и талантлива дама, която е днес. Успехите ѝ носят и призванието за жена на годината през 2007г. на списание Blender.

През последните 15 години Фърги е почти постоянно на музикалната сцена. Силата и мотивацията, които има са достойни за уважение, също както и брилянтната ѝ работа. С нетърпение очакваме да видим какво ни е подготвила с втория си албум и се надяваме скоро да излезе на пазара.

Автор: Мария Стоянова

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории