Soundtrack.bg

Някои от най-интересните факти, които не знаем за чаровника с китара Ед Шийрън?

Ед Шийрън е сам на сцената, облечен в изчистени черни дрехи. Въоръжен само с китара и глас, той приковава вниманието на всички фенове и завладява сцената още с първите акорди на “Galway Girl”. Хиляди пеят заедно с него и се оставят музиката му да ги погълне.

Той е един от най-успешните поп певци.  Парчетата му оглавяват класациите за хитове седмици наред (песента му “Shape of You е в топ 10 на най-слушани тракове в Обединеното кралство 20 поредни седмици,  а албумът му Divide” има над 1 млрд. стриймове в САЩ, като всяка една от песните от албума са в топ 20 на най-пускани парчета).

Това са само няколко факта, които ни доближават до опознаването на твореца, който очарова със скромността си, изчистения си стил, таланта си като певец, музикант и текстописец. Ед Шийрън е глътка свеж въздух в музикалната среда, където  голотата, туъркването и скандалът  са водещи за успеха на много изпълнители.  Може би това е причината да бъде толкова обичан – той носи уникалност, която дава цвят в музикалния бизнес, като просто е себе си.

Ед Шийрън е звезда, обичана от милиони по целия свят.  Какво обаче не знаем за британския певец?

Видеото към песента „ATeam му струва само 20 лири

Похарчени са за дълги дамски чорапи и един crack pipe.

С Хари Стайлс имат еднакви татуировки

Tатуировката е на пингвинчето Pingu. Татусът на Шийрън е на ръката му и е изобразен пингвина, докато Стайлс се е задоволил само с татуиране на  името.

За един от рождените си дни е получил за подарък кукла Барби от брат си

 Веднъж е получил  необичаен подарък от фен – торта, пълна с коса

Рижавият певец разбрал това, когато разрязал на парчета тортата.  След случката сигурно е станал по-подозрителен с нещата, които му подаряват.

Котката му Греъм е звезда в туитър

Шийрън създава профил на домашния си любимец в социалната мрежа през 2014 г.  Почти за една вечер котето събира близо 71 000 последователи.

Всичките му песни си имат цветове

Поп звездата  смята, че всяко негово парче си има собствен цвят. “You Need Me, I Don’t Need You”   е например с цвят на патладжан

Не отговаря на непознати номера

Това е така заради заплахите, които са му отправяни, когато изгрява на музикалната сцена  през 2011 г.

Кръстена е пица на негово име

ПицариятаPizza Express създава пица, наречена  EdAbrese”, специално за 26-тия му рожден ден. Кой не би искал такъв подарък

Написал е песен на погребение

Песента Afire Love   от албума „x” е посветена на дядо му от Ирландия, който е страдал от болестта на Алцхаймер 20 години. Дядо му си отива през 2013 г.,  а Ед Шийрън дописва песента на  погребението му.

Писал е песни за известни певци

Добре, това не е нещо, което не знаем за Ед Шийрън,  тъй като той е и текстописец.  Има обаче известни поп песни, за които не подозираме, че  са написани от него. Ето част от  парчетата, които са създадени от британеца.

1.“Cold Water– Major Lazer ft. Jusitn Bieber

2.“Little Things”– One Direction

3.“Love Yourself “– Justin Bieber

4.“Say You Love Me” – Jessie Ware

5.“If I  could” –  Wiley ft. Ed Sheeran

6.“Tattoо– Hilary Duff