Soundtrack.bg

Картини на Кърт Кобейн бяха представени за първи път пред публика

В американския град Сиатъл беше организирана и представена първата по рода си изложба на произведения на изобразителното изкуство на легендарния вокалист на Нирвана – Кърт Кобейн.

Можете да разгледате някои от картините и да споделите с нас дали смятате, че музикантът е притежавал талант и в тази сфера на изкуството

Панаирът за изкуство в Сиатъл ще бъде домакин на първото показване на редица оригинални произведения на изкуството, създадени от Кърт Кобейн. Сред тях ще бъдат показани неизвестни досега картини на Кобейн, заедно с редица рисунки и части от дневници и отделни мисли.

Една от картините представлява сюреалистично кухо тяло с нетипично дълги крайници, малко бебе, което се е закрепило за него и няколко цветя. Именно тази творба се превърна в корица на албума на Нирванаа от 1992 г.“Incesticide“. Поредицата от комикси, скици и други творби също ще включва талисманът на хеви метъл група Iron Maijden – Еди, чието всъщност пълно име е Главата Еди или Главата Едуард,  но е известен още и като Едуард Велики. Друга картина включена в изложбата е и произведение, което послужи за корицата на албума „Montage Of Heck: The Home Recordings“ от 2015.

Междувременно дъщерята на Кърт Кобейн Франсис Кобейн откри нова своя художествена изложба с Lindsey Way от групата Mindless Self Indulgence.

24-годишната дъщеря на Кърт Кобейн и Къртни Лав е организирала своята инициатива през последните месеци и тя ще се проведе в Галерия 30 Юг в Пасадена, Калифорния, наречена „Призраци за продажба“. Това е съвместно шоу с Линдзи Уей, съпругата на фронтмена на My Chemical Romance Джерард Уей, която е известен със сценичното си име Lyn-Z.

Произведения на изобразителното изкуство, дело на Кърт Кобейн вече са били продавани на частни колекционери, като откупните цени варират от $ 1,200 до $ 4,500.