Soundtrack.bg

(Видео) Еди Ведър и Роджър Уотърс изпълниха заедно незабравимата класика на Пинк Флойд – Comfortably Numb

За първи път след концерта Hurricane Sandy Relief през 2012 г. Еди Вeдър  се включи в изпълнени на живо на една от най-култовите и вечни песни на  Pink Floyd – Comfortably Numb.

Основателят  на групата Роджър Уотърс е на турне през цялото лято, за да популяризира новия си албум „Is This The Life We Really Want?

Албумът е неговият първи издаден оригинален албум от двадесет и пет години и този път е изцяло политически и посветен на проблемите, с които се сблъскваме като световно общество.

Политически и обществени позиции на Роджър Уотърс винаги са били изключително категорични и музикантът не пропуска възможност да ги заяви, посредством своето творчество. По време на своя концерт в София преди няколко години, музикантът беше подготвил огромен надпис #оставка, който изгря на видеостената зад гърба, с което той демонстрира подкрепата си за протестиращите срещу кабинета „Орешарски“.

Roger Waters 2013.08.30

Преди седмици той написа и изпрати писмо на вокалиста на Radiohead Том Йорк, в което го призова да не изнася концерт концерт във втория по големина град и бивша столица на Израел – Тел Авив, с което да демонстрира несъгласието си с политика на страната по отношение на Палестинския конфликт.

Роджър Уотърс, който е твърд поддръжник на културния и икономически бойкот срещу държавата Израел, е имал многократно пререкания с различни държавни институции и лидери, заради своята неотстъпчива позиция спрямо политиката на Израел.

В този случай новините около члена на Пинк Флойд с по-скоро забавни, отколкото политически. Култовата за групата песен Comfortably Numb от известно време е изпълнявана не само от Уотърс, но е и в репертоара на друга легендарна банда – Pearl Jam.

От години Еди Ведър е огромен почитател на песента и несъмнено специфичният му глас е изключително подходящ за изпълнения не песента. Самият той заяви, че изживява особено тежко смъртта на своя добър приятел Крис Корнел, който също беше влюбен в песента на Пинк Флойд и е очевидно, че и за Еди Ведър и за Роджър Уотърс миговете на изпълнение на Comfortably Numb са невероятно и емоционално изживяване.