Soundtrack.bg

Това приложение ви казва коя от снимките ви е подходяща за постване

EyeEm е приложение, което ви помага в избора на преценка, коя своя снимка да публикувате в социалните мрежи.

Нека си го кажем направо – рядко се случва да направите снимката, която наистина търсите, още от първия път. Напротив, често се случва да са ви нужни няколко опита, за да „нацелите“ най-добрия кадър. И съответно – да го качите в някоя от социалните мрежи, за да го видят приятелите ви.

Колко опита са ви нужни, когато си правите селфи? Със сигурност в повечето случаи в папката ви със снимки остават поне няколко, които не са използвани. Рядко става от първия път.

Именно тук на помощ ви идва приложението EyeEm, чийто изкуствен интелект ще ви позволи да си спестите колебанията относно това, която е най-добрата снимка от всички, които сте направили.

Приложението ви дава възможността да изберете снимките, които ще се харесат най-много на останалите. Това става възможно, благодарение на неговата нова функционалност, носеща името „Selects“. Изкуственият интелект на EyeEm ще подбере най-добрите фотографии, които сте направили, благодарение на научения от него алгоритъм.

Само по себе си, приложението служи за това да продавате снимките, които имате. Но ако сте решили да не го ползвате именно за такава цел, спокойно можете да го използвате с цел да решавате кои снимки да запазите и кои да изтриете. В крайна сметка, ако EyeEm смята, че дадена снимка ще се продаде по-добре от друга, вероятно това важи и за самото им постване в социалните мрежи. Някои са по-добри от останалите.

За да може изкуственият интелект да развие „чувството“ да разбира естетиката и качестваната на различните фотографии, разработчиците на приложението са му предоставили тест над милиони снимки, които вече присъстват в базата данни на EyeEm. След като най-добрите от въпросните снимки са били селектирани, това е помогнало на вашия виртуален асистент да разбере, кои фотографии са наистина добри и кои не.

Дори и да вярвате на собствената си преценка повече, отколкото на изкуствения интелект, вие все още бихте могли да ползвате EyeEm с цел правене на по-качествени снимки. Приложението има полезни инструменти за всеки фотограф, включително и 24 филтъра, с които да работите.

На този етап „Selects“ ъпдейтът е достъпен единствено за потребителите на Android, но се очаква съвсем скоро той да бъде наличен и за iOS.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.