Soundtrack.bg

Първи трейлър на сезон 7 на „Игра на тронове“: какво разбрахме?

HBO разпространи първи трейлър на предстоящия седми сезон на хитовия сериал „Игра на тронове“.

Окей, явно HBO решиха да ни заредят с много емоция за кратко време по отношение на предстоящия седми сезон на „Игра на тронове“. След като първо бяхме зарадвани с няколко изображения от това, което предстои да видим, сега вече имаме възможността да видим и първи реален трейлър на новия сезон.

„Врагове на изток. Врагове на запад. Врагове на юг. Врагове на север. Каквото и да стои на пътя ни, ще го победим.“ С тези думи на Церсей Ланистър стартира първият трейлър на сезон 7 на „Игра на тронове“. Веднага получаваме усещането, с което изпратихме и предходния шести сезон на фентъзи епоса. А именно – че ни предстои много, много голяма война. Вестерос ще бъде арена на най-голямата битка в своята история. А ние ще бъдем нейни свидетели.

Сезон 7 на „Троновете“ ще дебютира в ефира на HBO съвсем скоро – на 7 юли. Този път сезонът ще бъде по-кратък от обикновено и ще съдържа само седем епизода. За сметка на това, вече имаме обещания, че по-малкият брой на сериите ще бъде компенсиран с повишена интензивност и много, много емоции.

Какво можем да разберем от първия трейлър на седми сезон?

Както вече споменахме, всеобщото усещане е, че предстоят много и кървави битки за Железния трон. Церсей Ланистър е готова да брани властта си до последен дъх, но тя е изправена пред нов и голям враг – Денерис Таргариен. Родената в буря вече е във Вестерос с огромната си по размери войска, акомпанирана от няколко дракона.

От север обаче идва и друга заплаха, по-страшна и зловеща от всичко, което Вестерос е виждал някога. Многобройната армия на Белите бродници не възнамерява да спре пред нищо, преди да заличи целия континент. А ако някой наистина е наясно с опасността, надвиснала над Седемте кралства, то това е новият Крал на Севера Джон Сноу.

Първият трейлър ни показва, че Денерис вече е във Вестерос. Заедно с огромната си по размери войска, съставена от дотраки и Неопетнени. Както и от бойци от Дорн и замъка на дом Тирел. С нея са още Грейджой, Тирион Ланистър и разбира се – любимите й дракони.

Първата спирка на Денерис във Вестерос е остров Драконов камък и замъкът, който обитаваше Станис Баратеон. Очевидно е обаче, че това е само малка спирка за Майката на драконите, насочила очите си към едно-единствено място – Кралски чертог и Железния трон. „Бях родена да властвам над Седемте кралства. И ще го направя“, чуваме я да казва.

Междувременно виждаме бойни сцени, в които войници на Неопетнените влизат в битка с воини на Ланистър. По всичко изглежда, че локацията е Скалата на Кастърли. Виждаме и друга мащабна сцена, този път с много, много дотраки, над които лети Дрогон. Определено подобни гледки ще бъдат често срещани в новия сезон.

Междувременно виждаме кадри и с новия Крал на Севера Джон Сноу, който по-добре от всеки друг познава опасността, която представляват Белите бродници.

Струва ни се от изключителна важност това, което ще видим от Кутрето в следващия сезон на шоуто. Не е тайна, че неговата цел е да властва над Седемте кралства, дори и това да означава да ги види изпепелени. Трейлърът ни показва, че влиянието на Кутрето над новата и далеч по-безкомпромисна Санса Старк продължава да нараства. Ще се поддаде ли Санса на манипулациите на Петир Бейлиш? Е, предстои да видим.

Предоставени са ни кадри и с Аря Старк – малкото момиче, което вече разполага с уменията на съвършен убиец, както видяхме в края на миналия сезон. Аря премина успешно през обучението на Безликите, като сега тя е готова да продължи да отмъщава за гибелта на семейството си.

Виждаме, че тя отново е на път, скоро след убийството на Уолдър Фрей и отмъщението за Червената сватба. Аря все още има своя списък с хора, които си е обещала да елиминира. И макар някои, като например Джофри Баратеон и Тивин Ланистър да са вече мъртви, други са все още живи. Но докога?

Виждаме и лика на Мелисандре, която бе прогонена от Джон Сноу след разкритието, че е наредила Шайрийн Баратеон да бъде изгорена жива. Вярваме, че Червената жрица все още има с какво да допринесе за историята на Седемте кралства. А и самият факт, че я виждаме в трейлъра, означава, че и сценаристите смятат така. Преди време Мелисандре срещна Аря и й обеща, че „ще се срещнат отново.“ Дали този момент не е настъпил?

Сер Давос също изглежда е наясно, че заплахата от армията на Белите бродници е по-голяма от всичко друго. Чуваме го да казва, че ако владетелите на Седемте кралства не загърбят различията си и не се обединят, то всички ще умрат. „И няма да има значение, чий скелет стои на Железния трон.“

Е, определено имаме основания да очакваме един спиращ дъха сезон на „Игра на тронове“. Развръзката наближава, а това, което предстои да видим, би трябвало да ни даде много отговори за финала на шоуто. Готови ли сте?

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.