Soundtrack.bg
Арнолд

Арнолд Шварценегер – геният и основоположник на работещи тренировъчни практики

(Част 2)

Арнолд Шварценегер не стана най-великият културист в света случайно. Той прилага някои много добри и работещи техники в бодибилдинга, които всеки, който иска да прогресира в залата, трябва да знае.

Ето и втората част от ценните открития на Арнолд Шварценегер
Ето и втората част от ценните открития на Арнолд Шварценегер

Ето и втората част от ценните открития на Арнолд Шварценегер за силовата тренировка:

 

Променяйте тренировката си


Арнолд не се нуждае от икономическото си образование, за да знае, че намаляващата възвращаемост се отнася и за тренировките. Ако правите една и съща тренировка твърде дълго, без да има в нея значителни промени, нейната производителност пада с течение на времето. Това е, когато един културист се намира в коловоза.

„В обсега на една основна рамка, непрекъснато променях упражненията си. Хареса ми да изненадвам  мускулите си, като не им позволявам да останат твърде дълго в зоната на комфорт.“

Той никога не се е страхувал да експериментира с нови упражнения или алтернативни методи на тренировки. Арнолд винаги е бил в постоянно търсене на нови начини да стане по-голям и по-добър, когато старите тренировки станели неефективни. Когато е установявал, че едно упражнение вече не води до постижения, той го е заменял с друго.

Винаги приоритетни трябва да бъдат слабите страни
Винаги приоритетни трябва да бъдат слабите страни

Винаги приоритетни трябва да бъдат слабите страни


Ако имате големи бицепси, е естествено да искате да ги покажете. В резултат на това вероятно ще се потрудите още малко в салона за тях. Но Арнолд казва точно обратното. Когато една мускулна група изостава, то точно тя трябва да бъде приоритетна. В някакъв момент, когато е забелязал, че прасците му изостават, той умишлено е ходел по къси панталони, за да си напомня тази слабост и да удвои усилията си да ги развие. Той ги е тренирал по-често, в началото на тренировките си, когато е бил свеж, а понякога и между серии за по-големи мускулни групи.

Придобийте знания и използвайте инстинкта си

„Пътят към успеха, в и извън бодибилдинга, е свързан с колкото е възможно повече знания“ –  казва Арнолд.

Чрез търсенето на информация и експериментирането с нови подходи можете по-добре да разберете какво работи при вас и какво е загуба на време. Тъй като всеки човек е уникален, тренировката на мистър Олимпия може да не работи най-добре за вас.

Опитайте нови идеи и включете онези, които харесвате. Също като Арнолд, можете да експериментирате със собствената си физика.

Снимки: imdb

 

Силвия Чалъкова

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.