Soundtrack.bg
чехльо

Скъпи, не ти си „ ЧЕХЛЬО ”, а жена ти е „ОКТОПОД”

Автор: Силвия Чалъкова

Какво значи „ чехльо ” знаем всички, но знаете ли как се става „ чехльо ”? От много време искам да напиша статия за мъжете, които ги сочат с пръст и ги наричат “ чехльо „, за да посоча жените, които ги превръщат в такива.

 

Кой е Пешо от девети микрорайон? И какво го свързва с епитета “ чехльо “ ?

Пешо е силен играч, обича да е най-добър във всичко. Старае се, умее много неща, в работата си е ненадминат, подбира си средата, велик е в белота и таблата, не обича рафтинг, но обича почивките на турската ривиера. Пешо е скрита лимонка, която е много сантиментална и чувствителна на допир. А допирът до любимата му е най-любим, особено когато правят секс, избухва.

 

Но идеята е да си намери любима, която да е поне наполовина толкова добра на табла и още толкова на белот, но ако може да обича рафтинг, за да се престраши най-накрая и той. Намери ли я, планира нещата да излязат извън целия този контрол, чувствата да избуят, като лиани около лонгозна река и да оплетат всичко по пътя си в невъобразима фльонга от любов, страст и „докато смъртта ви раздели” (гадината)!

 

Пешо е силен играч
Пешо е силен играч

 

Минка или кой е този октопод?

Минка (накратко от Никол-Мария-Джулия Петканова – рядко име, събирателно от баба Николинка, Мария – защото иначе как ще стане такова засукано многодумно име? и последното Джулия – на Джулия Робъртс, защото майка й гледала по това време „Хубава жена”), та след като последният затвори вратата, Минка не е само красавицата на „Надежда” втора част, но и единствената надежда на Пешо за идеална любов.

 

Минка е амбициозна ученичка, която скришом слуша Ивана, но и на Пешо няма да каже, за да не го допусне твърде навътре в най-интимния си свят. Тя знае, че някой ден ще живее на ръба на Айфеловата кула и ще хвърля от куртоазия (а не за късмет) монети в Сена на път към работа, а за късмет ще се пуска в нещо като рафтинг по поетичната френска река. Минка най-много иска да преуспее, макар че засега само Пешо от девети микрорайон вижда потенциала й.

 

Минка е амбициозна ученичка
Минка е амбициозна ученичка

 

Как октоподът пуска пипала в плитките води на Перловската река

Перловската река е софийската Сена – плиска мътни води през артериите на София, като черни вени и е лобно място на женските октоподи, които чакат по един Пешо да овъртолят смъртоносните си пипала около врата му. Сиреч октоподите са хитри лисани, които по реката, по реката, та се доберат до централните локали и шантани, където перят буйни екстеншъни пред нищо неподозиращия Пешо. И Пешо е щастлив.

 

Заговаря Минка, оказват се сродни души – тя е амбициозна и красива и единственото, което иска от него, е да й обръща внимание, а той само за това си мечтае. Целуват се, изведнъж пламва любовта, избухва гранатата, животът става шампанско, но без сълзи (подобно на фрапиращата песен на тайната любимка Ивана, ама с щастлива развръзка) и рафтингът на Пешо му е в кърпа вързан (или в пипала. И не по Струма, а по Перловеца. И не заедно, а поотделно, защото все пак Минка си има достойнство и крие екстремната си душа, нали и семейство ще правят с него).

 

Дните минават, стават месеци, Пешо все по-рядко отскача до тайфата – отбраната, все по-често замръква пред вратата на Минка в „Надежда” с надежда, а Минка иска и иска, и иска… и иска. Минка иска всичко и не е доволна от нищо. Минка става нещастна и ревнува от всяка сричка на Пешо, която не означава внимание към нея. Всяко, дори и най-дребното желание на Пешо, Минка  превръща в драматичен символ на неговия „егоизъм”. Един ден Пешо просто се събужда и вече не живее Пешо, вече живее свой клонинг, не, не свой, а неин – на Минка.

 

И те се ожениха!
И те се ожениха!

 

И заживели… през девет микрорайона в десети

Тук е моментът, в който бият камбаните, хвърлят ориза, букета и хапят жартиера, изобщо, както и да го гледаме, символика няма – те се ожениха! С удивителна или без, Пешо стана жених на Минка и заживяха в десети микрорайон (в апартамента на баба му). Удивителна

 

Минка се отдаде на „меланхолия” по несбъднатата Сена, защото, видиш ли, Пешо я беше сврял в този коптор, а Пешо продължи да се бъхта и да става още по-добър в работата си заради Минка, защото заради своята вина към нея, сега трябва да я направи с нещо друго щастлива. Така Пешо днес купува подаръци за Минка, докато тя страда и негодува от пропилените си шансове. Глупавите клюкарки пък го наричат “ чехльо „.

А на една друга улица, съседна при това, стои и чака Мария, но без Никол и Джулия, своя приказен принц, с който заедно да опознаят тръпката от рафтинга, и не по Перловската река, а по Струма.

 

 

Снимки: pixabay.com

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.