Soundtrack.bg

Вижте видео на песента, която ще ни представи на Евровизия

Представиха видеото към „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов – песента, която ще ни представи на Евровизия

Вече знаем, че песента, с която Кристиан Костов ще представи страната ни на тазгодишната Евровизия в Киев, носи името „Beautiful Mess“. Снощи ексклузивно беше представено и видеото към нея, първо по националната телевизия, а след това и онлайн, както и в музикалните телевизионни канали.

Видеото е дело на Люси Иларионов, а оператор е Андрей Андреев. Това не е първият път, в който Кристиан работи с тях, след като за пръв път се срещат на снимачната площадка, снимайки проекта „Вдигам Level“. Сценарият пък е на фотографа Милен Данков, с когото младият музикален талант работи по дебютното си видео „Не си за мен“.

В центъра на концепцията за видеото е любовта като оцеляване, като поемане на въздух и като сила. Заради нея несигурността и хаосът, в които живеем, стават красиви. В нея е скрита и надеждата за бъдещето. На сцената в Киев „красивата бъркотия“ ще се трансформира в хармония чрез мултимедия, звук и светлина.

Снимките на “Beautiful Mess” продължават над 20 часа, а освен изпълнителя, в него участват 35 момичета и момчета, един от най-красивите фриезийски коне в България и автентичен кукер – силен български символ на битката между доброто и злото. Това е само началото на една продължителна подготовка за полуфинала и финала на Евровизия. Днес, ден след премиерата на видеото, Крис и екипът му заминават на турне в няколко държави, за да представят песента на специални промо концерти с други участници в тазгодишното издание на конкурса.

Първата спирка от турнето е в Лондон на 2 април, следвана от Тел Авив на 4 април. Кристиан ще посети Лондон отново на 7 април, за да се включи като специален гост в големия концерт на „Фондацията“ и „Щурците“ в зала Clapham Grand пред 2000 души от българската общност в британската столица. Следващите градове от промо обиколката са Амстердам (8 април) и Мадрид (15 април).

България ще участва във втория полуфинал на Евровизия на 11 май, както и в големия финал на 13 май в украинската столица Киев. За „Beautiful Mess” може да се гласува само от чужбина, съгласно инструкциите, които вече са публикувани на официалния български сайт на Евровизия: http://eurovision.bg/glasuvane/