Soundtrack.bg

Заснето с iPhone 7 Plus

Доказателство за възможностите на камерата на iPhone 7 Plus

Не е тайна, че камерата на iPhone 7 Plus е една от най-добрите на пазара в настоящия момент. Ясно доказателство за това ни дадоха и от Billboard Magazine с корицата на техния февруарски брой.

Камила Кабейо е момичето, което краси новата корица на Billboard Magazine, като любопитното е, че кадрите с красивата брюнетка са заснети не с професионална камера, а с iPhone 7 Plus в режим Portrait. Щяхте ли да повярвате, ако не ви бяхме казали това?

Корицата с Камила е заснета от фотографа Милър Мобли, който и преди е работил с Billboard. Пред неговия обектив са минали звезди като Тейлър Суифт, Дженифър Лорънс, Том Хенкс, Райън Гослинг и други.

Идеята новата корица да бъде заснета с iPhone 7 Plus е изцяло на редакторския екип на списанието, като това изненадва дори фотографа Милър Мобли.

„От списанието ме попитаха, дали мога да заснема следващата корицата с iPhone 7 Plus“, спомня си Мобли, продължавайки: „Никога досега не бях снимал професионално със смартфон, но ми се стори готина идея. Винаги съм бил отворен към новите технологии и гледам да не се страхувам да експериментирам с тях. Абсолютно приех това предизвикателство“.

Обикновено, когато има професионален ангажимент, Мобли снима със скъпа професионална техника от калибъра на Mamiya 645DF+ и Canon 5D Mark III, но сега той изпробва уменията си със смартфон, струващ под 1000 долара.

Ето и как изглежда въпросната корица на Billboard Magazine, заснета с iPhone 7 Plus:

Технологичният редактор от Photo District News Грег Скоблете пояснява, че подобна практика далеч не е толкова рядко срещана, а iPhone разполага с нужния потенциал, за да бъде използван дори при професионални фотосесии.

„Много фотографи са използвали iPhone, за да вършат професионална и платена работа, която обикновено би била свършена с DSLR камера. Качеството на изображението определено е налице. Ако попадне в правилните ръце, камерата на iPhone определено може да свърши работа“.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.