Soundtrack.bg

Снимат документален филм за живота на Ерик Клептън

A Life in 12 Bars ще ни разкаже повече за живота и кариерата на легендарния Ерик Клептън

Ерик Клептън е безспорно един от най-великите рок музиканти на всички времена, като и до днес 71-годишният британец се радва на милиони почитатели по цялото земно кълбо.

Поради това не е и никак изненадващо, че съвсем скоро ще можем да видим нов документален филм, посветен на Ерик Клептън. Лентата ще носи името A Life in 12 Bars, като режисьор на проекта ще бъде Лили Фини Занук. Продуцент на филма е Джон Батсек, когото масовата публика познава от проекта Searching for Sugar Man.

„Музиката на Ерик Клептън ще бъде в основата на филма. Още от ранните си дни, той е напълно отдаден на блуса, неговите традици и пионери“, споделя Лини Фини Зьанук в официално изявление до пресата.

На този етап знаем, че в A Life in 12 Bars ще можем да видим кадри от живота и кариерата на Ерик Клептън, които до този момент не са били показвани. В това число влизат кадри от класически изпълнения на музиканта, кадри от и извън сцената, култови негови фотографии, коцертни постери, ръчно написани писма, картини и страници от личните му дневници.

И макар музиката на Ерик Клептън да е в основата на A Life in 12 Bars, филмът ще ни разкаже повече и за трудните моменти от живота на британеца, като в това число влизат зависимостта му към дрогата и трагичната смърт на сина му Конър. На този етап все още няма обявена дата, на която бихме могли да видим за първи път документалната лента.

Ерик Патрик Клептън е роден на 30 март 1945 година в Съри, Англия. Той е единственият музикант в историята, който е бил приеман цели три пъти в Залата на славата на световния рокенрол – веднъж като соло артист, и на два пъти като член на групите Yardbirds и Cream. И до днес Ерик Клептън е считан за един от най-важните и влиятелни китаристи на всички времена, като той е класиран на второ място в класацията на Rolling Stone за „100-те най-велики китаристи в историята“, изпреварен единствено от Джими Хендрикс.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.