Soundtrack.bg

Рецептите за успех на Майкъл Джордан

Майкъл Джордан е един от хората, които безспорно познават цената на успеха

Майкъл Джордан е определян за най-великият баскетболист на всички времена. „Въздушния“ е шесткратен шампион на НБА с Чикаго Булс, като пет пъти той е бил избиран и за най-добър играч (MVP) в лигата. Джордан е 14-кратен участник в Мача на звездите на НБА, като цели десет пъти е бил и водещ реализатор на най-силния и гледан баскетболен шампионат на планетата. Двукратен носител на златен медал от Олимпийски игри (1984 и 1992), Майкъл Джордан е заслужил член на Залата на славата на световния баскетбол.

Успехите на Въздушния обаче не се измерват единствено с изявите му в спорта.

Впечатляващ факт около Майкъл Джордан е, че той е първият спортист в историята, преминал границата от 1 милиард долара лично богатство. Сами разбирате, че 53-годишният американец е човек, който безспорно познава цената на успеха и е наясно как се стига до върха.

Ако се опиташ да успееш, ще срещнеш много стени пред себе си. Аз се сблъсках с тях, всеки се сблъсква с тях. Но препятствията не бива да те спират по пътя. Ако се сблъскаш със стена по пътя си, не се обръщай и отказвай. Помисли и виж как може да я прескочиш, да минеш през нея или просто да я заобиколиш“, гласи една от най-популярните сентенции на Майкъл Джордан.

Какво още казва легендарният баскетболист на Чикаго Булс, вижте в материала на iSports.bg.