Soundtrack.bg

„Където си ти“ или завръщането на „Сленг“

Група „Сленг“ представи видео към новото си парче „Където си ти“

Сигурно помните група „Сленг“ още от времето, когато нейният фронтмен Дими бе сред живите. За съжаление, Дими загина през лятото на 2008 година в катастрофа с мотоциклет, а българската музика се прости с един от най-открояващите се нейни персонажи.

Сега, доста време след трагичната смърт на Дими, „Сленг“ отново са тук. И с нов вокалист – Владо Михайлов. А след известно творческо затишие, „Сленг“ зарадваха феновете си с ново парче – „Където си ти“. И видео към него. За „Сленг“ това е втори сингъл, откакто бандата работи с Владо Михайлов като нейн нов фронтмен.

 Музиката на „Където си ти“ е дело на самите музиканти от „Сленг“, докато автор на текста е Владо Михайлов. Той е и режисьор на видеото.

Главни герои в новото видео на бандата са актьорите Ирмена Чичикова и Стефан Щерев, които познаваме от многобройните им роли в театъра и киното. Клипът към песента „Където си ти“ е наситен с онези земни и човешки послания, кодирани дълбоко в творчество на „Сленг“. Продукцията е абстрактен разказ за непреходните ценности в живота и силата на човешкото съзнание. В заснемането на кадрите се включват също и приятели на бандата, които завършват цялостния образ на продукцията – личен и неподправен.

Новият клип е предвестник на добри новини около „Сленг“. През февруари групата планира издаването на EP с няколко парчета на български и английски език. С него феновете ще могат да се настроят за предстоящия концерт през месец март, в който музикантите ще представят своята нова продукция, плюс добре познатите песни на „Сленг“ още от годините на създаването им, когато фронтмен беше Дими.

В плановете на групата е също издаването на чисто нов албум през 2017 г.