Soundtrack.bg

Епизод VIII на „Междузвездни войни“ ще се казва „Последният джедай“

„Последният джедай“ е името на най-новия филм от вселената на „Междузведни войни“

Вече знаем какво име ще носи Епизод VIII от сагата „Междузвездни войни“, който ще излезе на голям екран през идния декември. Името на лентата ще бъде „Последният джедай“, което е и ясно намигване към ролята на Люк Скайуокър в предстоящата продукция на „Уолт Дисни“ и „Лукасфилм“.

„Последният джедай“ ще последва събитията от Епизод VII „Силата се пробужда“, който завърши с драматична среща между Рей и Люк Скайуокър. Филмът официално ще дебютира на голям екран на 15 декември, като лентата е написана и режисирана от Райън Джонсън.

Участие в продукцията ще вземе и покойната Кари Фишър в ролята на Принцеса Лея, тъй като снимките с нейно участие приключиха преди смъртта й.

Очакванията към „Последният джедай“ ще бъдат високи, имайки предвид, че режисираният от Джей Джей Ейбрамс „Силата се пробужда“ предизвика не малко критики от страна на феновете на франчайза.

Съвсем на другата крайност бе спиноф филмът „Rogue One“, режисиран от Гарет Едуардс, който бе определен дори като един от най-добрите в цялата история на франчайза.

Остава да се надяваме, че Райън Джонсън ще почерпи от примера на Гарет Едуардс и ще успее да ни предложи едно истинско вълнуващо преживяване с марката „Междузвездни войни“.