Soundtrack.bg

Джеймс Камерън ще преработи оригиналния „Терминатор“

Легендарният Джеймс Камерън се завръща начело на франчайза „Терминатор“

Легендарният филмов режисьор и продуцент Джеймс Камерън отново ще получи правата над популярния кино франчайз „Терминатор“ през 2019 година, като той е решил да изненада приятно феновете на най-популярния sci-fi екшън в историята.

Според информация на Deadline, Джеймс Камерън е решил първо да преработи в модерен вариант оригиналния „Терминатор“ от 1984 година, а след това и да сложи край на целия франчайз с един финален филм. Според западните издания, за тази цел Камерън ще се довери на режисьора Тим Милър, който през миналата година постигна колосален успех с комикс лентата „Дедпул“.

Джеймс Камерън е човекът, който стартира екшън франчайза, който неизменно свързваме и с Арнолд Шварценегер в главната роля. Камерън обаче се оттегли от поредицата след „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“, а последвалите филми, по всеобщо мнение, така и не достигнаха нивото на своите предшественици.

На този етап няма и ясна информация, кой би могъл да наследи големия Арнолд Шварценегер в главната роля в предстоящите нови филми. Който и да е той обаче, то можем да бъдем сигурни, че задачата му няма да бъде никак лека. Шварценегер свърши брилянтна работа с ролите си във франчайза през годините, а неговото „I’ll be back“ остава и до днес една от най-култовите реплики в цялата история на киното.

През 2015 година Шварценегер се завърна за последен път в ролята на машината T-800 в „Терминатор: Генисис“, но като цяло режисираният от Алън Тейлър филм не пожъна особено положителни ревюта от страна на критиката.