Soundtrack.bg

Музикалните звезди, които отказаха да пеят за Доналд Тръмп

Куп музикални звезди отказаха да пеят за новия президент на САЩ Доналд Тръмп

Встъпването в длъжност на новия президент на САЩ е съпътствано с голям концерт, на който някои от най-големите звезди на световната музика пеят за новия държавен глава на страната. За Барак Обама например видяхме на сцена изпълнители като Бионсе или U2. При Доналд Тръмп обаче нещата ще бъдат малко по-различни.

Новоизбраният президент на САЩ официално ще встъпи в длъжност на 20 януари, но в негова чест на сцената няма да се качи нито едно голямо име от света на музиката. Просто защото всички звезди, които бяха поканени, отказаха да пеят за ексцентричния милиардер. По една или друга причина, или пък убеждение.

Да, за Доналд Тръмп все пак се намери кой да пее. Поканата приеха позабравените рок музиканти от 3 Doors Down и кънтри певеца Тоби Кийт, но сами разбирате, че това е твърде далеч от мащабите на подобно събитие. А кои са хората, които отказаха да пеят за Тръмп?

Ето някои от тях:

Елтън Джон

Британската поп икона сър Елтън Джон е сочен за един от големите любимци на Доналд Тръмп, но, уви, чувствата не са взаимни. От екипа на Елтън Джон категорично заявиха, че той няма абсолютно никакво намерение да присъства на събитието във Вашингтон.

Селин Дион

Селин Дион е един от най-популярните изпълнители на Канада, но изпълнителката на популярната балада „My Heart Will Go On“ от филма „Титаник“ също не е сред феновете на Доналд Тръмп. Жалко за почитателите на новия президент, които си падат по сълзливите балади. Голямото събитие ще мине без Селин Дион.

Гарт Брукс

Гарт Брукс е една от големите съвременни звезди на американското кънтри, но и той е поредният популярен артист, който отклони поканата от страна на Тръмп.

Kiss

Макар и да изглежда странно банда като Kiss да свири на подобно събитие, вокалът на рок великаните Джийн Симънс разкри, че те действително са получили предложение да се качат на сцената във Вашингтон. Поканата, както и можете да предположите, е била отхвърлена.

Moby

Moby е един от най-популярните артисти в историята на електронната музика, като той реагира с присмех, когато получава въпрос, дали би обмислил да пуска музика за Тръмп. Без да преувеличаваме, реакцията на Moby в социалната мрежа Twitter бе буквално „Hahahahahaha, wait, hahahahaha, really?“

Андреа Бочели

Тенорът с кадифен глас Андреа Бочели е още един от артистите, към които Доналд Тръмп не крие своите симпатии. Смята се, че италианецът е отказал предложението поради притесненията си от реакциите, които биха последвали по негов адрес. Според президента на Комитета по встъпване в длъжност на новия президент, самият Тръмп е отхвърлил подобен вариант. Вие преценете на кого да вярвате.

Дейвид Фостър

Популярният продуцент Дейвид Фостър е носител на „Грами“ и е работил с имена като Стиви Уондър и Барбара Стрейзънд, а по повод офертата на Доналд Тръмп, той признава в изявление: „Възпитано отказах“.

Ребека Фъргюсън

Ребека Фъргюсън е победител в британското издание на X Factor, което на Острова автоматично гарантира скок към голямата слава. Получавайки оферта да пее за Тръмп, Ребека първоначално отговаря, че ще го направи, единствено ако изпълни песента на Били Холидей „Strange Fruit“, посветена на линчовете и расизма в САЩ. В официално изявление след това Ребека Фъргюсън посочва, че е отхвърлила поканата „заради твърде много сиви аспекти в офертата“.

Шарлот Чърч

В своя Twitter родената в Уелс певица посочва, че е получила предложение да участва в събитието, но категорично отказала, защото „едно просто търсене в интернет показва, че Доналд Тръмп е тиранин“.