Soundtrack.bg

5 причини да гледате „Rogue One: История от Междузвездни войни“

„Rogue One: История от Междузвездни войни“ е завръщане към корените на франчайза

„Rogue One: История от Междузвездни войни“ е най-новата лента от великия франчайз, създаден от Джордж Лукас преди няколко десетилетия. Е, да – великият Лукас вече не стои на режисьорския стол, предавайки щафетата на по-младите, но перспективни режисьори като Гарет Едуардс. Същият Гарет Едуардс, който по всеобщо мнение свърши прекрасна работа с „Rogue One“, връщайки франчайза към неговите корени и първите три филма, създадени през 70-те и 80-те години на миналия век.

Минаха едва няколко дни от световната премиера на „Rogue One“, но отзивите за филма вече са чудесни. Почти няма фенове на франчайза, които да не са харесали работата на Гарет Едуардс по филма. Ревютата и оценките на критиците също са високи. А ето и шест причини, поради които си струва да дадете шанс на филма, ако все още не сте го направили:

1. Олд скуул Star Wars

За разлика от Епизод VII „Силата се пробужда“, а и от епизоди I, II и III, „Rogue One“ ни спестява излишни глупости и ни връща към класическото усещане за филм от „Междузвездни войни“. Екшънът е почти нон стоп, има страхотни битки както на земя, така и във въздушното пространство, (почти) няма сълзливи драми и т.н. Просто чист, класически експириънс с марката „Star Wars“, от какъвто отдавна имахме нужда.

2. Актьорската игра е на ниво

Фелисити Джоунс е хладнокръвна и енигматична в ролята на Джин Ерсо, докато Форест Уитакър внася малко олд скуул класа сред по-младите си колеги. Мадс Микелсен е човек, за когото ще се говори все повече в бъдеще, а Диего Луна също прави адски силно впечатление в ролята на Касиан Андор.

3. Ефектите

Колкото и да казват, че ефектите „не правят филма“, все пак сме 2016 година и независимо дали ви харесва или не, те са от голяма важност. А в „Rogue One“ те са и просто страхотни. Представете си гледката на два Destroyer-а, които се блъскат един в друг, или пък на планета, която всеки момент ще изчезне от хоризонта. Естествено, говорейки за Star Wars, налице са и интензивните битки в Космоса. И всичко това е направено по един великолепен начин от Гарет Едуардс и неговия екип.

4. Дарт Вейдър отново е тук!

Това е причина, дори само заради която си струва да гледате този филм. Дарт Вейдър е най-знаменитият, важен и плашещ злодей в цялата история на киното, а в „Rogue One“ той се завръща на голям екран, макар и с не толкова продължително, но за сметка на това – впечатляващо екранно време. Не искаме да ви издаваме нищо, тъй като така е редно, но ще ви кажем само това – има сцени с Вейдър, които наистина са впечатляващи. И си струва да се видят.

5. Защото това е Star Wars!

Истината всъщност е следната – зарежете всичко казано дотук. Това е филм от вселената на Star Wars, което и го прави „задължителен“ за гледане. Понякога името на франчайза говори повече от всичко и си струва да отделите два часа от живота си, доверявайки се на създателите му. А в този случай, Гарет Едуардс наистина си е заслужил доверието ви.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.