Soundtrack.bg

The Dire Straits Experience ще изнесат концерти в София и Пловдив

След успешното представяне на The Dire Straits Experience пред публиката в Русе през март, и родните меломани в Пловдив и София получават възможност да чуят на живо вечните хитове на знаменитата група.

Концертите, организирани от Loud Concerts и „Булстрад Арена Мениджмънт„, са в зала 1 на НДК на 2 декември, а ден след това, на 3 декември, в пловдивската зала „Колодрум„.

Изявите са възможни благодарение на дългогодишния член на легендарната банда Chris White, съвместно с няколко музиканти от световна величина. Те ще пресъздадат непреходния дух на богатото творчество на групата във впечатляващия концерт на The Dire Straits Experience – е суперуспешен проект, чиито шоута се разпродават за дни по целия свят. Преди концертите в България   през декември, Chris White и компания имат минитурнета във Великобритания и Холандия.

Над 35 години изминаха от времето, когато прозвучаха началните нотки на „Sultans Of Swing„… Непосредствено след това, светът се запозна с невероятно въздействащите песни и се гмурна в музикалната вселена на Dire Straits.

Бандата се раздели преди повече от 20 години, но завеща каталог с някои от най-великите композиции и музикални изпълнения в рок историята. Славата им продължава да се увеличава: продажбите от над 120 милиона албума нараства непрестанно, докато младите фенове тепърва откриват музиката и се присъединяват към впечатляващия брой последователи на формацията.

Билетите за двете дати – в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна – магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, „Техномаркет“ и „Технополис„.

Ценовите категории за НДК са от 30 лв. до 80 лв., а тези в Пловдив –  от 30 лв. до 50 лв., в зависимост от местоположенията в залите.

В Пловдив пропуски се предлагат и на касата пред общината.